СподелиЗагиналият 21-годишен шофьор при тежката в Пловдив е син на

...
СподелиЗагиналият 21-годишен шофьор при тежката в Пловдив е син на
Коментари Харесай

Загиналият в Пловдив младеж – син на служителка в КАТ и с предишни провинения на пътя

Сподели
Загиналият 21-годишен водач при тежката в Пловдив е наследник на служителка в бранш „ Пътна полиция “, която работи в отдела за административно обслужване на жители.

При тежката злополука нощес е починало и момиче, което е на 20 години, а други двама младежи – момче и момиче на 22 години са, които са пътували в колата, са настанени в болница с заплаха за живота.

По първична информация водачът е имал и други предходни нарушение на пътя.

Катастрофата е към 3:30 часа тази нощ.

Все още не са оповестили чия благосъстоятелност е колата със софийска регистрация.

Джипът марка „ Рейндж Роувър “ е идвал от Централна гара и преди кръстовището с бул. „ 6-ти септември “ навлязъл в разграничителната линия сред двете ленти, блъснал се е поредно в няколко чинара, които са сред платната.

При удара колата се е разцепила на две като предната част се е врязала в едно от дърветата, а задната е изхвърчала на пътното платно.

Загиналият 21-годишен лидер е имал шофьорска брошура от три години. Пристигналият на място на злополуката медицински екип е установил гибелта му, както и на 20-годишното момиче, което е пътувало до него.

По всяка възможност те са се движили с доста висока скорост по правия бул., тъй като колата е неузнаваема, оповестява Българска национална телевизия.

Все още няма информация дали водачът е бил под въздействие на алкохол или опиати.

Заради случая придвижването беше спряно за часове и в двете направления по бул. „ Руски “, в правата сред ул. „ Преслав “ и бул. „ 6-ти септември “.

По случая е формирано досъдебно произвеждане, проверяват се аргументите, довели до тежкия случай.

Общо 39 души са ранени и един е умрял при пътни катастрофи в страната през миналото денонощие, заяви Министерство на вътрешните работи. Станали са 28 произшествия.

В София е имало 17 леки и три тежки пътнотранспортно катастрофи. Няма починали, четирима са потърпевши, като един от тях е с заплаха за живота.

От началото на месеца в страната са регистрирани 165 пътни катастрофи с трима умряли и 219 ранени.

От началото на годината са станали 2178 произшествия, в които 116 са починали, а 2705 са потърпевши.

На този декор Министерство на вътрешните работи стартира акция за сигурността на придвижване по пътищата, ускорява се полицейският надзор.



Оттам допълват, че интервенцията е разпоредена от служебния министър на вътрешните работи Калин Стоянов и е част от ограниченията за ограничение на предпоставките за пораждане на пътни катастрофи.

В контрола ще се включат всички чиновници с полицейски пълномощия за работа по Закона за придвижване по пътищата.

Ще бъдат ситуирани спомагателни полицейски екипи в регионите на конфликтни сектори с централизация на пътнотранспортни катастрофи, пътни възли, кръстовища и съществени пътни артерии в страната.

Служителите на Министерство на вътрешните работи ще употребяват цялостния набор от механически средства за надзор на скоростта и реализиране на инспекции за шофиране след приложимост на алкохол и опиати.

По време на инспекциите ще се следи за потреблението на защитните колани, техническата редовност на колите, съществуването на наложителна застраховка „ Гражданска отговорност “ и други

Акцията е безсрочна и е продължение на подхванатата от Министерство на вътрешните работи политика за нулева приемливост към водачите, жестоко нарушаващи разпоредбите за пътна сигурност, означават от вътрешното ведомство.

 
За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР