Изненадващото отпадане на сърбина Новак Джокович на тенис турнира в

...
Изненадващото отпадане на сърбина Новак Джокович на тенис турнира в
Коментари Харесай

Отпадането на Новак Джокович на турнира в Рим отваря възможност за Яник Синер да стане номер 1 в света след Ролан Гарос

Изненадващото отпадане на сърбина Новак Джокович на тенис шампионата в Рим от сериите " Мастърс " може да се окаже уверено за битката за номер 1 в международната класация, като сърбинът би трябвало да пази купата си на " Ролан Гарос ", а италианецът Яник Синер ще се опита да го измести от върха, съобщи Ройтерс.

Джокович бе отстранен в третия кръг на Рим от чилиеца Алехандро Табило с 2:6, 3:6. Той остава с 1090 точки пред Синер в ранглистата преди втория шампионат от Големия шлем за годината в Париж, който стартира на 26 май. 36-годишният сърбин обаче има да отбраната 2000 точки на " Ролан Гарос ".

Сърбинът претърпя и случай като бутилка с вода го удари по главата, до момента в който раздаваше подписи на корта преди два дни.

" Беше доста нелепа обстановка. Момчето се надвеси над парапета и от отворената му раница падна бутилката с вода, която се стовари на главата ми ", описа Джокович.

" Беше ненадейно, не съм гледал нагоре. След това усетих доста мощен удар в главата. Това ми повлия, получих здравна помощ. Имах към половин или един час гадене, комплицираност, кръвотечение, разнообразни неща ", добави той.

" Успях да дремя добре, само че имах главоболие. Вчера бях добре. Може би съм добре, а може би не. Начина, по който се усещах на корта бе като че ли някой изцяло друг състезател бе влезнал в обувките ми. Нямах темп, движение, баланс при ударите. Смущаващо е ", изясни още сърбинът.



Джокович има единствено 6 мача на клей през сезона и ще има сложната задача да преследва рекордна 25-а купа от Големия шлем в Париж. Дори и да завоюва купата на " Ролан Гарос " обаче, Синер може да стане номер 1 в света за първи път в кариерата си на 10 юни, в случай че стигне до край в шампионата. 22-годишният Синер, който пропусна Рим поради травма, получена в Мадрид, има да пази единствено 45 точки в Париж, само че не се знае дали ще бъде изцяло възобновен.

Джокович имаше сложен сезон и преди случая с бутилката, като той не съумя да завоюва 11-а купа на Откритото състезание на Австралия, откакто загуби от Синер на полуфиналите.

След това той загуби от " щастливия губещ " италианец Лука Нарди в третия кръг на Индиън Уелс, преди да отпадне от норвежеца Каспер Рууд на полуфиналите в Монте Карло.

Въпреки че завоюва три от четирите шампионата от Големия шлем през предходната година, Джокович се раздели с дългогодишния си треньор Горан Иванишевич и фитнес експерта Марко Паники в търсене на най-хубавата си форма за " Ролан Гарос " и Олимпийските игри в Париж.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР