Ако морското свинче не яде, това е повод за притеснение.

...
Ако морското свинче не яде, това е повод за притеснение.
Коментари Харесай

Защо морското свинче не иска да пие вода?

Ако морското свинче не яде, това е мотив за терзание. Ако не пие вода, това също е знак за стопанина, че нещо не е наред, тъй като водата е доста значима за него.

Защо морското свинче не пие вода? Трябва ли обаче незабавно да се търси ветеринарна помощ?

Отговорът на въпроса е по-обширен. Нужно е да се направи обзор на храната на морското свинче, която е давана на животното във времето, през което е престанало да търси вода. Ако в менюто му доминират зеленчуци, съдържащи по-сериозни количества вода като краставиците и целината, или плодове, съдържащи много вода и малко захари, то сигурно си е набавило нужните му течности от храната и мотив за терзание няма.

Пелетите и сеното нямат нужните за морското свинче количества течности и по тази причина е наложително да се оставя вода на животното, наред с плодовете и зеленчуците, тъй като желанието за деня на домашния любим може да е към по-сухата храна.

Какви са потребностите от вода на морското свинче?

Водата е от първостепенно значение за живота на гризача, защото поддържа витално значими органи като бъбреците и прави по-ефективен чревния пренос. Тя контролира и телесната температура, която освен това животно е от 37 до 39 градуса. Без добра хидратация температурата се повишава и става рискова за живота на дребния питомец.

Необходимата вода за морското свинче е тази с ниско наличие на варовик, което значи и на калций. Твърде високите дози калций основават проблем с уринирането. Минералната вода е добра концепция като сурогат на хлорираната чешмяна вода. Може да се пречисти и с филтър.

 Морско свинче

Въпросът за ежедневното количество вода за морското свинче е най-съществен в тази информация. Нужното количество е към 100 мл на кг живо тегло. През лятото тази междинна стойност може да се удвои. Трябва обаче да се държи сметка и за това, че животното приема течност и от храната.

За предпазване и подаване на водата на морското свинче би трябвало да има поилка, добре закрепена, с цел да не бъде съборена и обърната от гризача. В нея не се позволява да се сепва друга течност с изключение на вода, тъй като морското свинче не се нуждае от друга напитка. Обратно, множеството питиета могат да бъдат съдбовни за него.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР