През последното десетилетие, законите Стой на позицията си“ са се

...
През последното десетилетие, законите Стой на позицията си“ са се
Коментари Харесай

Кой може да претендира за самоотбрана при стрелба? Смъртта на Airman разпалва дебат относно расата и правата върху оръжията

През последното десетилетие, законите „ Стой на позицията си “ са се позовавали още веднъж и още веднъж от притежатели на оръжия, които настояват, че се самоотбраняват след осъществяване на пукотевица. Критиците ги жигосаха като закони за „ стреляйте първи “, които сътвориха атмосфера на зоркост, в която притежателите на оръжия работят безнаказано, като убиват най-вече чернокожи.

Концепцията се появи още веднъж предходната седмица след убийството на старши авиатор Роджър Фортсън във Флорида, само че динамичността беше друга.

Този път жертвата беше млад негър военнослужещ, който донесе законно притежавания си револвер до вратата на жилището си, откакто чу тропащи звуци, които в последна сметка бяха заместник-шериф. Офицерът, а не Фортсън, откри огън след секунди. Неговите ръководители споделят, че той е работил при самоотбрана.

Юридическият екип на Фортсън побърза да подсети на света за правата му според Втората корекция в щат, който оказа помощ за популяризирането на законите „ Отстоявай по...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР