Abierto GNP Seguros, финалЛейла Фернандес – Камила Осорио 6-7(5) 6-4

...
Abierto GNP Seguros, финалЛейла Фернандес – Камила Осорио 6-7(5) 6-4
Коментари Харесай

Фернандес триумфира в Монтерей след драма в последните минути


Abierto GNP Seguros, край
Лейла Фернандес – Камила Осорио 6-7(5) 6-4 7-6(3)


Финалът на шампионата в Монтерей ни предложи същинска борба, която стигна до своята кулминационна точка в последните минути. Все отново Лейла Фернандес отбрани купата си след 6-7(5) 6-4 7-6(3).

Канадката бе доста покрай провалянето и избави пет мачбола, само че в последна сметка победи след близо три часа на корта.

При 5-6 40-40 в третата част се появи проблем с осветлението на стадиона, само че все пак точката бе зачетена и Осорио стигна до следващ късмет да затвори срещата. Последва дълго спиране, с цел да се адресира проблема с електричеството и по-късно Фернандес съумя да обърне развоя на дуела.

„Днес беше доста, доста сложен мач – освен физически и тактическо, само че и на психическо равнище,“ сподели шампионката. „Камила е сложен съперник. Има положителни слайсове, лифтирани топки, доста е непредвидима.“

„Щастлива съм, че преодолях сложните моменти и се борих, открих решения. Камила – уповавам се, че ще имаме още доста финали като този, тъй като без теб не мисля, че този шампионат и този край щяха да са толкоз специфични.“
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР