89% от всички онлайн материали, за които е докладвано, че

...
89% от всички онлайн материали, за които е докладвано, че
Коментари Харесай

Премахват до 90% от докладваните онлайн материали с реч на омраза за 24 часа

89% от всички онлайн материали, за които е докладвано, че съдържат изявления и известия с тирада на омразата, се отстраняват в границите на 24 часа. Това излиза наяве от известие на Европейската комисия.

Според данните на Европейска комисия от края на 2017 година до момента се регистрира растеж от 10% на премахването на противозаконните известия и изявления в българското виртуално пространство, написа Българска телеграфна агенция.
Европейска комисия подчертава, че не става въпрос за всички противозаконни изявления , съдържащи тирада на омразата да вземем за пример, а единствено за тези, против които е получен сигнал в платформите

Освен България единствено Кипър и Гърция в Европейски Съюз са съумели до момента да отстраняват напълно материали, които са докладвани като такива, съдържащи тирада на омразата. Значителен растеж се отбелязвал по това връзки и в Хърватия, Холандия, Румъния и Швеция.

Най-многосигнали за слово на ненавист се получават в обществената мрежа Фейсбук , където и най-често сигнали са подавани от самите консуматори. За съпоставяне, в Instagram едвам 1 на 4 сигнала за тирада на омразата идвал непосредствено от консуматори, а не от проверяващи наличието чиновници.

Данните сочат, че речта на омразата визира най-често другите хора и малцинствата. Най-висок е делът на ксенофобските изявления, както и против мигранти - 17% . Изказванията, свързани със половата ориентировка на хората, се подреждат на второ място с 15.6%. Срещу мюсюлманите омразните изявления са 13%. След тях идват изявленията против роми - 12.2%, против евреите - 10.1%., а против етническия, религиозния, националния генезис, расата и африканския генезис - към 5-6%.
 Каракачанов - най-активен по тематиката с бежанците
Каракачанов - най-активен по тематиката с бежанците

Политиците у нас насаждат тирада на ненавист

Припомняме, речта на омразата е нарушавания по смисъла на правото на Европейски Съюз и приспада към противозаконното наличие онлайн, тъй като подбужда към принуждение и ненавист, ориентирано против група хора или член на група, избрана на база раса, етнос, цвят на кожата, религия, генезис.

Андрус Ансип, заместник-председател на Европейска комисия, отговарящ за цифровия обединен пазар: " Днешната оценка демонстрира, че съдействието с сдруженията и гражданското общество носи резултати. Днес сдруженията проучват 89% от посоченото наличие в границите на 24 часа и вземат бързи ограничения за отстраняването му, в случай че е належащо. Това е два пъти повече спрямо 2016 година Още по-важно, Кодексът е ефикасен, тъй като съблюдава свободата на словото. Интернет е мястото, където хората отиват да споделят своите визии и да намерят елементарно информация. Никой не би трябвало да се усеща в заплаха или заплашен заради неотстранено онлайн наличие, което поражда ненавист. "
 Смешно е Движение за права и свободи да приказват за независимост на словото и език на омразата, отсече Джамбазки Обновена
Смешно е Движение за права и свободи да приказват за независимост на словото и език на омразата, отсече Джамбазки

Партията било знак на политическа корупция
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР