Град в Близкия изток бавно става неподходящ за живеене“ благодарение

...
Град в Близкия изток бавно става неподходящ за живеене“ благодарение
Коментари Харесай

Вътре в „неподходящ за живеене“ град, където температурите скачат до 52C и климатиците гръмват по улиците

Град в Близкия изток постепенно става „ несъответствуващ за живеене “ с помощта на топлината си, само че това не е всичко, с което е прочут.

В град Кувейт температурите постоянно се повишават до 52C, повече от половината от температурата, нужна за шупване на вода. Метеорологичната станция Mitribah записва 54C, третата най-висока температура в света, през юли 2016 година, до момента в който живакът надвиши 50C за удивителните 19 дни през 2021 година

Кувейт също се загрява по-бързо от междинното за света. Учените по климата считат, че до края на века може да стане с изумителните 5,5C по-горещо, заяви Mirror по-рано.

Трябваше да се вземат обезверени ограничения, с цел да се защитят жителите от жегата. Миналата година държавното управление на Кувейт издаде декрет, допускащ за първи път погребенията да се правят през нощта.

Проучване от 2020 година също откри, че 67% от общото ползване на електрическа енергия в жилищата идва от климатик, който работи през целия ден, всеки ден. Вътрешните търговски улици също изд...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР