245 години от рождението на гениалния композитор (Ludwig van Beethoven

...
245 години от рождението на гениалния композитор (Ludwig van Beethoven
Коментари Харесай

Лудвиг ван БЕТОВЕН ~ Никой друг не може да притежава сърцето ми...

245 години от рождението на гениалния композитор

 (Ludwig van Beethoven by Ferdinand Georg Waldmueller, 1823)

Това е сантименталното загадъчно писмо на композитора до неговата безсмъртна обичана. След смърта на Лудвиг ван Бетовен измежду персоналните му движимости са открити три неизпратени писма до „ Моята безсмъртна обичана ”. Самоличността й обаче и до през днешния ден остава мистерия. За любовта – горещо и буйно.

Добро утро на 7-ми юли,

Въпреки че към момента съм в леглото, мислите ми бягат към теб, моя Безсмъртна обичана, от време на време радостни, след това тъжни, очаквайки да схвана дали ориста ще ни чуе, или не.
Да пребивавам самичък е единственото решение за мен – или единствено с теб, или изцяло самичък.
Да, аз съм решен да стигна до края, до лимита на времето и пространството, с цел да стигна до теб и да падна в прегръдките ти, с цел да ти кажа, че ти си моят дом и мога да изпратя душата си, въплътена в теб, в царството на духовете.
Да, за злощастие, по този начин е. Ти ще намериш сили да преодолееш всичко, изключително откакто знаеш какъв брой съм ти верен; никой различен не може да има сърцето ми – в никакъв случай, в никакъв случай!
О, Господи, за какво би трябвало да се разделяме с хората, които обичаме! И все пак в този момент моят живот във Виена е ужасяващ. Твоята обич ме прави по едно и също време най-щастливият и най-нещастният човек. На моята възраст нуждая се от балансиран, спокоен живот – може ли това да стане при нашата връзка?
Ангел мой, преди малко разбрах, че пощенската кола пътува всеки ден, тъй че би трябвало да привърша незабавно, с цел да получиш писмото бързо. Успокой се! Само в случай че умерено погледнем на живота си ще можем да реализираме така мечтаното от нас – да живеем дружно.
Успокой се, бит ме – през днешния ден, през вчерашния ден. Какъв непосилен блян по теб – ти, мой Живот, мое Всичко. Прощавай… О, продължавай да ме обичаш – в никакъв случай не се съмнявай в най-вярното сърце на твоя обичан.

Твоят любим Л.

Вечно твой.
Вечно моя.
Вечно наше.

* От „ Запечатано с целувка. Любовни писма на велики мъже ”, издателство " Кръгозор "
Изображение: The Red List

Източник: webstage.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР