21-годишен сириец с хуманитарен статут е бил убит в бежанския

...
21-годишен сириец с хуманитарен статут е бил убит в бежанския
Коментари Харесай

Сириец уби с нож друг в бежанския лагер на Харманли

21-годишен сириец с филантропичен статут е бил погубен в бежанския лагер в Харманли на 24 юли към 20 ч. от собствен 35-годишен съотечественик, който е претендент емигрант. Малко по-късно той е арестуван от полицията на адрес в града, а ножът, с който е осъществено убийството, е открит прикрит в помещение в лагера. Това оповестиха на брифинг през днешния ден заместник-окръжният прокурор на Хасково Делчо Лавчев и шефът на ОДМВР Чавдар Георгиев.

Убийството в бежанския лагер в Харманли е след скандал сред двамата поради публикация, оповестена в чат група на мобилно приложение, в която бежанците обменяли единствено информация за документи и процедури по придобиване на статут. 21-годишният направил забележка на по-възрастния, който пускал известията за продажба на стоки- вентилатори, облекла и дребни движимости. Между двамата навън в лагера почнал скандал, който прераснал в пердах с пръчки. 21-годишният паднал на земята, при което по-възрастният го пробол с нож в дясната плешка. Младият мъж е умрял на място, а нападателят и няколкото очевидци се разбягали.


От управата на бежанския център повикали служителите на реда, пред които след задържането му 35-годишният сириец декларирал, че е работил при самозащита.

Той е арестуван до 72 часа, като следва да бъде импортирано искане в съда за непрекъснат арест. Разпитани са очевидци, направени са 4 огледа и различаване, назначена е съдебно-медицинска експертиза и следва ДНК експертиза, като са приобщени и материални доказателства, измежду които и оръдието на убийството. Ако бъде приет за отговорен, плануваното в закона наказване е от 10 до 20 година затвор.

Работата по случая продължава, като се прецизира броят на очевидците, както и по кое време претендентът за статут е настанен в РПЦ-Харманли. 21-годишният е регистриран на външен адрес и по думите на шефа на ОДМВР-Хасково Чавдар Георгиев не би следвало да обитава на територията на лагера.

Около 1200 са настанените сега в РПЦ-Харманли, който се охранява от частна компания и при нужда от управата алармират в полицията.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР