⚡️Полша спря да получава газ от Русия по газопровода Ямал-Европа,

...
⚡️Полша спря да получава газ от Русия по газопровода Ямал-Европа,
Коментари Харесай

Хроника на една война - 26.4.2022 г.

⚡️Полша спря да получава газ от Русия по газопровода Ямал-Европа, написа полското издание Onet, базирайки се на източници в държавното управление на страната.

⚡️Продължава напрежението в Приднестровието след вчерашния атентат в Тираспол. В резултат на 2 детонации в село Маяк бяха изключени 2 мощни антени на радиоцентъра, който предаваше съветски радиостанции, заяви Министерство на вътрешните работи на Приднестровието. През нощта е имало детонации на военното летище Тираспол. Парадът на 9 май в Приднестровието е анулиран. Големи опашки от коли се образуват на Граничен контролно-пропусквателен пункт на Приднестровието. Въведено е " алено " равнище на терористична опасност.

⚡️Експлозии в Приднестровието са свързани със сили вътре в района, съобщи президентът на Молдова Мая Санду и привиква съвещание на Съвета за сигурност.

⚡️Лидерът на  ДНР Пушилин предложи учредяването на орден „ За освобождението на Мариупол “.

⚡️Путин удостои званието Герой на Русия на депутата от Държавната дума и лидер на чеченските елементи Адам Делимханов.

⚡️Украински медии: в Киев стартира ремонт на паметника под Арката на дружбата на народите

⚡️Преките избори на губернатори в Руската федерация могат да бъдат отсрочени или даже анулирани - Интерфакс. „ Ситуацията в страната е ексцентрична поради спецоперацията и строги наказания. Харченето на старания и пари за предизборната акция - и то на носа - е неуместно “, сподели източник от федералното държавно управление.

⚡️Колони с съветска военна техника се придвижиха от Симферопол към Херсонска област.

⚡️Обменният курс на еврото на Московската борса е под 76₽ за първи път от март 2020 година

⚡️Президентът на Хърватия се опълчи на участието на Финландия и Швеция в НАТО, преди да бъдат решени проблемите на Балканите.

⚡️Министрите на защитата на 40 страни в Германия разискват въпроса за даването на военна помощ на Украйна. Срещата е в базата Рамщайн.

⚡️Лавров: Рискът от нуклеарна война е действителен, тази заплаха не трябва да се подценява

⚡️Разговори сред Путин и Ердоган бяха извършени през днешния ден

⚡️Wizz Air Airline възнамерява да възобнови полетите до Украйна, макар войната с Русия

⚡️Производството на мотоциклети Ural ще се реалокира в Казахстан. Сглобяването на мотоциклети в Ирбит (област Свердловск) беше спряно на 7 март заради невъзможността за доставка на съставни елементи от други страни и възбраната за импорт на готово съоръжение. Сега " Урал " ще се сглобява в казахстанския Петропавловск

⚡️Германският тръст Rheinmetall публично изиска позволение от държавното управление да достави на Украйна 88 танка Leopard 1A5, написа Die Welt, базирайки се на документи. Според Die Welt концернът може да изпрати първите 22 танка в границите на няколко седмици, а останалите до края на годината.

⚡️Британски министър на отбраната Бен Уолъс: „ По наши оценки към 15 000 съветски военнослужещи починаха по време на офанзивата. Наред със починалите има загуби на техника и като цяло редица източници сочат, че към днешна дата са унищожени или пленени над 2000 бронирани машини. От тях минимум 530 танка, 530 бронетранспортьора и 560 бойни машини на пехотата. Русия също е загубила над 60 хеликоптера и бойни самолети ".
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР