Ювентус спечели Купата на Италия за 15-ти път в историята

...
Ювентус спечели Купата на Италия за 15-ти път в историята
Коментари Харесай

Триумф за Юве!

Ювентус завоюва Купата на Италия за 15-ти път в историята си, откакто победи на финала на „ Олимпико “ Аталанта с 1:0.

Душан Влахович вкара единствения гол в срещата още в 4-ата минута, а през втората част негово попадение беше анулирано поради засада. Двата тима удариха и по една греда.

“Ювентус завоюва и нищо друго няма значение “, съобщи треньорът на Юве Масимилиано Алегри след финала. „ Много се веселя за момчетата, те направиха клуба, почитателите и мен щастливи. Победата в никакъв случай не е лесна, само че тя е в ДНК-то на Ювентус, тъй че в случай че не упражнявам тима през идващия сезон, ще оставя след себе си мощен тим.

Клубът скоро ще вземе решение за моето бъдеще. Спечелването на Купата на Италия е екипен триумф. Не беше елементарно. Когато си в огромен клуб е обикновено да те подлагат на критика. Предстоящите три месеца са значими за развиването на момчетата и за това, което ще се случва в Ювентус в бъдеще ”, сподели още Алегри.

Наставникът на Аталанта Джан Пиеро Гасперини разяснява: “Играхме против мощен съперник, който бързо поведе и се защитаваше доста добре. Мисля, че Аталанта също игра добре, имахме самодейността дълго време, само че не можахме да създадем доста положения за гол, като въпреки всичко имахме шансове да обърнем обстановката. Не сме удовлетворени от загубата, само че не сме толкоз разочаровани от представянето си. Това е дребна загуба и естествено ще се приказва за нас, само че ние имаме значими цели, които към момента би трябвало да бъдат реализирани в Серия “А ” и Лига Европа ”.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР