Обвиненият в убийството на младежа хвърли светлина върху участието на

...
Обвиненият в убийството на младежа хвърли светлина върху участието на
Коментари Харесай

Рангел Бизюрев пред съда: Митко падна на земята и каза да спра, защото много лошо съм го ударил

Обвиненият в убийството на младежа хвърли светлина върху присъединяване на близнаците Динкови в закононарушението

Единият от близнаците от Цалапица - Борислав Динков, предложил тялото на убития Митко от Цалапица да бъде поставено в багажника на колата след побоя. Това описа пред Районния съд 31-годишният Рангел Бизюрев, упрекнат за убийството на Димитър Малинов в Цалапица. Той се изправи пред магистратите, с цел да свидетелства по делото на близнаците Борислав и Валентин Динкови, упрекнати в персонално укривателство. Те са привлечени към отговорност за помощта, която му оказали да зарови тялото и да се прибере.

Пред съда Рангел описа всичко от съдбовната вечер на 20 юли м.г. Първоначално бил на барбекю с другари, където схванал, че 24-годишният Митко приказвал неприятно за него.

" Думите бяха " тая дълга мастия ", " тоя отпадък ". Това ми го сподели Йордан Кунгеров ", изясни Бизюрев. Той се изненадал, защото не поддържал контакт с Митко и не виждал причина той да се изрича по този начин по негов адрес.

Рангел и Митко се познавали, само че в последните две години не контактували, защото Бизюрев живеел ту в Пловдив, ту в Германия. След прибирането си в Цалапица предходната година Рангел се видял единствено два пъти с Митко инцидентно.

" Когато разбрах, че той е приказвал тези работи за мен, това доста ме ядоса. Заболя ме. Тогава помолих Борислав да му написа,
с цел да се забележим ", сподели Бизюрев пред съда. Двамата тръгнали към дома на Митко, като Рангел слязъл малко преди къщата на младежа. Борислав отишъл самичък, с цел да го докара. Бизюрев твърди, че е питал Димитър за какво го е псувал, само че той отказал да се изяснява. Тогава отворил вратата на колата, Митко слязъл, още веднъж отказал да приказва и Рангел го блъснал няколко пъти в торса. Малинов също протегнал ръка няколко пъти, само че несполучливо. " Аз се качих е колата и го видях да става ", изясни Бизюрев.

Мерцедесът на Борислав излязъл на основната улица на селото, след това обърнал назад и двамата мъже видели Митко да лежи на 20-ина метра настрана без признаци на живот.

Рангел ревизирал пулса на потърпевшия и отишъл при Борислав. Казал му, че нещо не е наред и че май Митко е умрял. Близнакът слязъл от колата и също погледнал натрупа, след което споделил на Бизюрев да вземе телефона на младежа, да извади сим картата и да счупи апарата. Борислав ги закарал до канал край селото, където Рангел изхвърлил телефона и документите на Митко, след което се върнали при тялото. Малинов лежал на същото място. Борислав отворил багажника на колата, натоварили тялото и потеглили, след това се обадил на брат си да донесе кирка и лопата. Валентин пристигнал с друга кола, донесъл инструментите и Рангел и Борислав заровили Митко.

Валентин не взел участие, само че на другия ден се обадил да каже, че са нахвърляли от горната страна строителни боклуци, с цел да не си проличава къде е копано.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР