Във вечерния доклад Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна

...
Във вечерния доклад Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна
Коментари Харесай

Украйна вероятно отстъпва и край Купянск

Във вечерния отчет Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна заяви апропо, че в Купянското направление в Харковска област украинските елементи са отбили 20 противников офанзиви, оповестява Би Би Си.

В същото време, съгласно изказване на украинските въоръжени сили, към момента не престават боевете в направленията Кисловка-Ивановка, Котляровка-Песчаное, Куземовка-Стелмаховка, Ковалевка-Новоегоровка. Всичко това са обитаеми места наоколо до административната граница на Харковска и Луганска област.

" В някои региони, вследствие на натоварен противников огън, нашите елементи се прегрупираха на по-изгодни позиции ", се споделя в отчета. Не е ясно какво се има поради под тази дефиниция, само че нормално по този начин украинските военни разказват отстъпването на позиции.

Руската войска от няколко месеца, освободен от украинската войска през есента на 2022 година, само че към момента не е постигнала видим триумф.

Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна също оповестява за продължаващи боеве в харковското направление, само че там, съгласно него, украинските елементи " не са изгубили позиции ".
 Украйна: Руснаците влизат във Волчанск от север
Украйна: Руснаците влизат във Волчанск от север

Почти 80% от града е опустошен - къщи, улици, пътища.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР