Зрителите на културните събития задължително трябва да носят маска. Това

...
Зрителите на културните събития задължително трябва да носят маска. Това
Коментари Харесай

Банов: Свободните артисти и дейци на културата могат да се насочат към опцията за безлихвен кредит

 " Зрителите на културните събития наложително би трябвало да носят маска. Това важи за открити и закрити пространства. С наслаждение ще отида на зрелище, защото ограниченията са извънредно положителни и няма причина за терзание ", съобщи министър Боил Банов.

По негово мнение навиците у хората се възвръщат бързо. " Хубавото е, че в нашата страна хората имат устойчиви привички да използват просвета. Има нюх и предпочитание за нея. Според мен положителните привички ще се върнат бързо ", добави Банов.

Относно недоволството в културния отрасъл той коментира, че първите ограничения са за най-нуждаещите се. Именно по тази причина е взето решение за цялостна заплата за всички работещи в държавни културни институции. 3 минимални работни заплати с осигуровка са планувани за свободните актьори с приход под 1000 лв. на месец.

Що се отнася до останалите свободни актьори и дейци на културата, Банов ги насочи към безлихвените заеми до 1500 лв. на месец. Според него, когато преди рецесията си имал положителни приходи, се допуска, че ще можеш да изплащаш подобен заем, а и е допустимо да имаш заделени средства. Банов отхвърли да е належащо да си се осигурявал 6 месеца обратно, с цел да вземеш подобен заем. 

Той изясни, че всеки, на който му се откаже безлихвен заем от 1500 лв. би трябвало да се обърне към министерството. " Ние ще се обърнем съответно внимание към всеки един случай. Дал съм персоналния си телефон на всички и могат да се свържат с нас ", сподели още той, представен от " Нова ТВ ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР