Русенският университет Ангел Кънчев заема престижното шесто място сред българските

...
</TD
>Русенският университет Ангел Кънчев заема престижното шесто място сред българските
Коментари Харесай

Русенският университет заема престижно място сред българските висши училища в световна класация

Русенският университет " Ангел Кънчев " заема влиятелното шесто място измежду българските висши учебни заведения в международна ранглиста, основана на последните данни от университетската база данни в Study Abroad Aide за 2024 година. Тази ранглиста обгръща 8 023 университета от 69 страни и е считана за най-изчерпателната в света. За Русенския университет това е удостоверение на високото качество на образованието, което предлага, и неговата прелест за интернационалните студенти. В международната ранглиста включените български университети са 47.

Критериите за класиране в тази ранглиста включват академично качество, оценено на 75%, и стойност на образованието, оценена на 25%. Този метод дава опция за по-детайлна оценка на университетите и съчетава значимите аспекти на образователната стратегия със значимостта на образованието. Мястото на Русенската Алма Матер в международната ранглиста на университетите отразява високото му качество на обучение и смисъла, което той придава на интернационалната общественост.

Това самопризнание ще способства доста за повишение на видимостта на Русенския университет измежду интернационалните студенти, които търсят благоприятни условия за обучение отвън своите страни. Това ще притегли вниманието на тези студенти и ще укрепи репутацията на университета като една от водещите просветителни институции в международен мащаб.

През академичната 2023/2024 година Русенският университет посрещна 164 студенти от чужбина, които се образоват за един или два семестъра по стратегия Erasmus+. Това е рекорден брой спрямо предходните университетски години.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР