Кметът на Шумен Христо Христов поздрави Шумен за празника на

...
Кметът на Шумен Христо Христов поздрави Шумен за празника на
Коментари Харесай

Кметът Христов със специален поздрав към шуменци за празника на града

Кметът на Шумен Христо Христов поздрави Шумен за празника на града. То бе оповестено на интернет страницата на общината.

В своето слово Христов декларира, че градът пази духа на " възрожденския порив и отдаденост ". Той споделя, че точно в Шумен се организира първото гражданско празненство, отдадено на светите братя Кирил и Методий. 

Той приканва шуменци да продължат да се грижат за града, с цел да може той да бъде едно привлекателно и почтено място за живот. 

Целият привет на кмета:

Празникът на Шумен – 11 май с поклонение и горделивост ни връща към времената, в които по нашите земи се е сложило началото на българската държавност, към покръстването на българите, към разпространението на кирилицата като публична книжовност. Днес неведнъж звучи нашият химн " Оттука стартира България ", чийто текст ни препраща към делото на предците ни, сложили основите на националната и културната ни еднаквост.

Празникът на светите братя Кирил и Методий бележи началото си през Възраждането и се свързва с учебните тържества, които са били проведени на 11 май, когато православната черква уважава паметта им. От тези далечни години нашият град е индикативен образец за възрожденския порив и отдаденост, тъй като в Шумен се организира първото гражданско празненство, отдадено на основателите на българската писменост.

Освен славно минало Шумен има и почтено настояще. През годините градът бележи своите високи достижения в стопанската система, образованието и културата, само че има и нелеки, спешни времена. Във всички от тях, ние, шуменци, постоянно сме обичали своя град, грижили сме се за него и дружно сме го развивали.

Пред нас, днешните жители на Шумен, стои задачата да продължим започнатото с положително по този начин, че градът да е привлекателно и почтено място за живот и работа на децата и внуците ни. Ние сме длъжни да научим наследниците си да обичат родния дом, фамилията и приятелите си. Длъжни сме да им покажем по какъв начин да бъдат стопани на града ни и по какъв начин да опазят построеното с доста труд и предпочитание.

Пожелавам на всички ни здраве, непримиримост и увереност в реализиране на фантазиите ни за нашия град, за Шумен!
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР