Община Пловдив кандидатства за финансиране от програма Развитие на

...
</TD
> Община Пловдив кандидатства за финансиране от програма Развитие на
Коментари Харесай

Удължават булевард в Пловдив с 24 милиона лева

Община Пловдив кандидатства за финансиране от стратегия " Развитие на районите " на осем плана, оповестиха през седмицата на взаимна конференция кметът  и заместникът му по европроекти .

В листата са включени: закупуване на електробуси, създаване на продължението на бул. " Санкт Петербург " от хотел SPS до пътен възел " Скобелева майка ", парк " Кан Крум " в " Тракия ", възобновяване на постройките на Административния съд, ДКЦ-5 и Спортния диспансер, нова постройка на учебно заведение " Алеко Константинов " и строителство на Център за палиативни грижи, разгласи кметът Димитров.

Според националното систематизиране на Пловдив се поставят 58 милиона лв., до момента в който за доста по-малки градове са планувани по 70 милиона единствено за един план. Това е повода, съгласно Темелков, да се подадат планове на доста по-висока стойност. 

Списък на плановете и цената:

- закупуване на електрически рейсове - 29.4 млн. лева

- създаване на продължението на бул. " Санкт Петербург " - 24 млн. лева

- парк " Кан Крум " в жр " Тракия " - 12 млн. лева. 

- саниране на постройката на Административния съд - 3 млн. лева

- реновиране на Спортния диспансер - 6,7 млн. лева

- нова постройка на ОУ " Алеко Константинов " - 3 млн. лева

- саниране на ДКЦ–V - 3,4 млн. лева

- създаване на Център за палиативна грижа - 5,5 млн. лева

Ето и елементи от плана за бул. " Санкт Петербург ":

Началото на обекта е при кръгово кръстовище с бул. " Освобождение “, а краят – кръгово кръстовище с бул. " Цариградско шосе “ и ул. “Ягодовско шосе “. Дължината на плановата ос е 1120 метра. Булевардът ще бъде от две платна по 10.50 м (всяко с по 3 ленти по 3.50м) и разграничителна линия 2 метра.

Ще има и защитна ограда с височина 110 см, която ще е по цялата дължина на новопроектираното трасе. Ширината на разграничителната линия е за сметка на разширението на южния тротоар, където ще се построи велоалея с широчина 2.50 м. Тя ще е отделена от уличното платно със зелена линия 1.50 м и тактилни плочи за улеснение на хора с повредено зрение. По избор на възложителя на избрани места ще се инсталират и велостоянки.

Проектирани са автобусни спирки в специфични " джобове “, с нужните обезпечени средства за налична среда на популацията, в това число за хора в неравностойно състояние. На 50 метра преди кръстовищата с бул. “Освобождение, ул. “Вацлав Стрибърни “ и бул. “Цариградско шосе “, както и към автобусните спирки се планува армиране на пътната настилка.

За задачата ще се употребяват усилващи мрежи сред плътния и неплътния асфалтобетон, за отбягване аргументите за поглъщане, слягане или формиране на пукнатини в настилката. Движението по булеварда ще бъде в двете посоки по две обособени платна с по три ленти. Ширината на всяка лента е по 3.50 метра (общо за всяко платно по 10.50 метра). Ширината на разграничителната линия ще бъде 2 метра, като по цялата и дължина ще се извърши защитен парапет с цел да не се позволява нерегламентирано секване.

Кръстовището с ул. “Вацлав Стибърни “ и ул. “Хан Крум “ е планувано за светлинно контролиране, което е предмет на обособен план. Предвидени са 3 автобусни спирки по южното платно и 2 по северното. В обсега на продължението на бул. " Санкт Петербург “ ще се построи ново улично осветяване, което ще се електрозахрани от съществуващата кабелна касетка за улично осветяване.

Същата ще бъде сменена с нова, оборудвана за ръководство и отбрана за три броя съществуващи и четири нови клона за улично осветяване, GSM/GPRS контролер за връзка, средство за премерване и секретни брави. Предвидено е да се изградят и инсталират също дъждоприемни оттоци, ревизионни шахти, сградни канализационни отклонения. Реализацията на капиталовото предложение планува реорганизация на действителен тръбопровод и създаване на нови водопроводни мрежи и уреди.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР