Зоран Заев се надява на днешната лидерска среща в Скопие

...
Зоран Заев се надява на днешната лидерска среща в Скопие
Коментари Харесай

Лидерска среща за името на Македония - Заев очаква подкрепа

Зоран Заев се надява на днешната лидерска среща в Скопие да реализира консенсус по контрактувания вид за името на Македония.

В 14.00 ч. българско време, в Клуба на депутатите, македонският министър председател ще осведоми политическите водачи на страната за хода на договарянията с гръцкия му сътрудник Алексис Ципрас в София, съобщи БГНЕС.

В лидерската среща ще вземат участие президентът на страната Георге Иванов, ръководителят на Народното събрание Талат Джафери, водачът на опозицията Христиан Мицковски.

Пред публицисти Заев съобщи, че македонската и гръцката страна се намират в крайната фаза от договарянията и че са близо до едно от предложенията за разрешаване на дългогодишния спор. Той отхвърли да отговори на въпроса дали този вид се отнася за " Илинденска Македония ".

" Не е редно да оповестявам каквото и да било преди да осведомявам президента Иванов, ръководителя на Народното събрание Талат Джафери и водача на опозицията Христиан Мицковски ", аргументира се Заев.

Според него решението ще постави точка на този въпрос, тъй че в никакъв случай повече в бъдеще да не поражда проблем с името.

Македонският министър председател се надява да се реализира консенсус и да получи поддръжка за водените договаряния. Заев направи изказването в гр. Струга след завръщането си в София. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР