Зоополицаи в действие. От януари 2016 година у нас заработиха

...
Зоополицаи в действие. От януари 2016 година у нас заработиха
Коментари Харесай

Ръст от 30% на престъпленията срещу животни

Зоополицаи в деяние. От януари 2016 година у нас заработиха проверяващите, които би трябвало да се занимават с закононарушенията против животни.

Камен Николов е зоополицай в Националната полиция от една година.

„ Факт е, че огромна част от обществото, даже по-голямата част от обществото, не припознава в жестокостта против гръбначни животни нищо неправилно ", разяснява Камен Николов, полицейски контрольор, бранш

„ Кинология и закононарушения против животни ", сподели той пред „ Нова телевизия "

Зоополицаите у нас са 80. По двама или трима във всяка област. Денят им стартира с обзор на обществените мрежи. И на получените сигнали.

„ Най-често подаваните сигнали са за свирепост над животно ", изясни контрольор Камен Николов.

А жестокостите са все по-чести. За последните 2 години има 30 % растеж на закононарушенията против животни.
Едно от проблемите места у нас, където има много бездомни кучета, е 4-хилядното село Гара Елин Пелин.

„ Проблемът е, че има доста кучета, които се навъртат тук, имаме случаи на ухапани хора и изплашени дечица ", изяснява Светла Трендафилова, кмет на селото.

Проблемът почнал преди към 3 години, когато доста хора почнали да вървят в селото, с цел да изоставят домашните си любимци. Или просто с цел да се отърват от бездомни кучета.

„ За страдание минават нощем нормално -коли, бусове, които в придвижване изсипват кучета ", изяснява Светла Трендафилова.

Заедно с популацията на безпризорните животни, повишено и напрежението. Но до момента в който едни чакат общината да построи подслон за кучетата, други решили да работят. Разхвърляна е отрова, която убива няколко животни.
Зоополицаите се захванали със случая, откакто се самосезирали по изявления в обществените мрежи. Виновникът към момента се търси.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР