Според властите стотици местни жители са загинали от свлачището, преминало

...
Според властите стотици местни жители са загинали от свлачището, преминало
Коментари Харесай

6 села погребани от огромно свлачище в Папуа Нова Гвинея, има жер...

Според управляващите стотици локални поданици са починали от свлачището, минало през село Каокалам в провинция Енга, на към 600 км северозападно от столицата Порт Морсби, към 3 часа сутринта в петък. Друго село в региона - Ямбали, е изцяло изчезнало под отломките, заяви локалният в. " Пост куриър ", представен от ДПА и Българска телеграфна агенция.

 

В провинция Енга са наранени няколко села, когато част от планината се свлекла върху тях в ранните часове на вчерашния ден. Местните управляващи допускат, че стотици хора са останали заровени в калта. Затрупани са и повече от 5000 свине и други домашни животни. Властите допускат, че окончателният брой на жертвите евентуално ще нарасне доста.

 

По данни на локалните медии в засегнатия от свлачището регион живеят над 3000 души. Снимки от мястото демонстрират по какъв начин локални поданици са се качили на големи скали и вадят тела отдолу под отломките.

 

Независимата страна Папуа Нова Гвинея, чието население е съвсем 10 милиона души, се намира на север от Австралия. Въпреки че е богата на потребни изкопаеми, дървен материал, петрол и газ, историята на колониализма, политическата неустойчивост и неприятното ръководство на нейните естествени запаси са довели до огромно обедняване на популацията, отбелязва ДПА.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР