Знаци забраняват движението по част от бул. „Черни връх“, съобщи

...
Знаци забраняват движението по част от бул. „Черни връх“, съобщи
Коментари Харесай

Абсурд! Част от бул. „Черни връх“ вече е частна собственост

Знаци не разрешават придвижването по част от бул. „ Черни връх “, заяви бТВ.
„ Историческо. Доживяхме и първият частен бул. да изникне в София”. Това са единствено част от мненията под фотосите в обществените мрежи, а те са стотици. Знаците не разрешават придвижването на пешеходци по тротоара и прилежащото пътно платно. Това гласи една от табелите.

С огради или с колчета и вериги улици в София се отделят от години. Случаите са десетки. Така нормално притежателите си ги връщат откакто са реституирани, а общините нямат средства да ги изплатят назад. Днес частните улици в новите квартали, сякаш са нещо обикновено.

Оказва се немалка част от улиците в квартал „ Кръстова вада “ също се водят частни.

Стотина метра по-нагоре нова табела на бул. „ Черни връх “ указва, че прекосяването в региона даже и на пешеходци е нелегално. Тротоарът и платното посока център на булеварда също били частни.

Хората в квартала разискват на смешка, че могат да преминат през този терен с хвърчене или с пастирски скок.

Успяваме да се срещнем с представител на притежателя на терена в съседство. Не крие, че точно той е поставил знака. Собственикът на парцела не пожела да застане пред камерата ни. Сподели обаче, че слагането на табелата е метод на митинг против Столична община, тъй като по думите му половината от бул. „ Черни връх “ е негова.

На същото мнение очевидно е и 33-ти състав на Административния съд. Именно той постановява притежателят да се обезщети с малко над 17 хиляди лв., тъй като общината е застроила част от парцела му при разширението на булеварда от две на четири ленти. По думите му и до през днешния ден те не са платени.

След нашия сигнал знаците бяха демонтирани. Според общината отчуждителната процедура е завършила и знаците са противозаконни.

Те показват още, че сумата по компенсацията е преведена в служебна сметка, защото в хода на административното произвеждане е открито съществуване на искови молби към сдружението притежател. „ Средствата ще се изплатят на лицето, което откри правото си по общия исков ред “.

Представител на притежателя обаче твърди друго – по думите му правосъдното решение не може да се апелира и до момента в който сумата не бъде преведена, те са в правото си да слагат табели. Постави и ултиматум на общината – в границите на три дни табелите им да бъдат възобновени.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР