Знанието за третото око идва от древни духовни учения и

...
Знанието за третото око идва от древни духовни учения и
Коментари Харесай

Портата на душата: Какво се случва с нас, когато третото око се отвори

Знанието за третото око идва от антични духовни учения и практики, заложени в разнообразни култури и религии. Философията за третото око е най-дълбоко заложена в индийската и хиндуистката традиция, където се назовава " айна " или " Аджна чакра ".

В обичайна индийска система на чакрите третото око е обвързвано с шестата чакра, която се намира в центъра на челото, сред веждите. Това е енергиен център в тялото, прочут още като " портата на душата ".



Идеята за третото око се среща и в други духовни системи като тибетския будизъм, езотеричните учения на Запада и някои форми на мистицизъм. Всяка от тези обичаи има свои лични тълкования и практики, свързани с отварянето и развиването на третото око. Според техните схващания всички хора имат трето око, само че то е атрофирало.

Откриването на трето око при човек е идея, обвързвана с духовността и мистиката. Третото око се отнася до осъзнаването и духовното виждане, просветление, надхвърлящо елементарното зрително усещане.



Ако предположим, че третото око на човек се отвори инцидентно, може да се чакат редица вероятни промени във усещането и съзнанието на личността. Тези промени варират според от духовното развиване и достиженията на самия човек. Някои от вероятните последици включват:

Повишено духовно осъзнаване

Отварянето на третото око може да докара до по-широко и надълбоко схващане на себе си и на света към индивида. Това може да включва по-силна вътрешен глас, дарба за различаване на сили и реализиране на по-дълбоки равнища на медитация.

Повишена сензитивност към сили

Човекът може да стартира да усеща и схваща силите на другите хора, както и тези, които обгръщат света - по този начин той може да почувства по-силна връзка с природата и околната среда.



Разширено зрително и духовно усещане

Отварянето на третото око може да докара до рационализиране на зрението и усещането на цветове и форми. Човек може да види неща, които нормално не са забележими за естественото зрение, като аурите на хората, енергийните полета или даже част от паралелните светове.

Духовно развиване

Отварянето на третото око отваря пътя към по-напреднали духовни практики и развиване. Човекът може да изпита по-голяма връзка с вътрешното си Аз, с духовни учители или с висши духовни източници.



Въпреки че няма научно пояснение и емпирични доказателства за съществуването на третото око, концепцията за него остава важен знак във всяка просвета и вяра, която го включва.

За мнозина третото око е средство за духовно развиване и самоусъвършенстване, само че всеки, който изследва и изпитва опциите на третото око, би трябвало да го прави със съответната духовна процедура и познание. 



Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР