Знаете ли историята на тази снимка? Близнаците Кайли и Бриел

...
Знаете ли историята на тази снимка? Близнаците Кайли и Бриел
Коментари Харесай

Спасителната прегръдка между две близначки, която промени грижата за бебетата

Знаете ли историята на тази фотография? Близнаците Кайли и Бриел Джаксън от Мазачузетс, Съединени американски щати били родени 12 седмици преди термина. Едното момиченце наддавало добре, само че другото - не и двете останали под лекарско наблюдения в кувиози. Една вечер по-малката близначка изпаднала в дихателна рецесия и в сърдечен арест. След като я нормализирали, на сестрата в неонатологията, Гейл Каспариан, й хрумнало да постави двете момиченца в общ кувиоз.

Това за 1995 година било процедура в обособени лечебни заведения в Европа, само че в никакъв случай не е било правено в която и да е неонатология в Съединени американски щати. По-късно вечерта, бебетата били към момента под наблюдаване, данните показвали, че равнището на О2 в кръвта се възстановява и какво било учудването на всички, когато видели, че Кайли, по-голямата сестричка, била прегърнала по-малката. До 5-тата си годишнина те към момента спели в едно легло, прегърнати, и през днешния ден са красиви и здрави тинейджърки.

Снимката, наречена " Спасителната прегръдка ", била оповестена в Рийдърс Дайджест и още на идващия ден обиколила света. От този ден нататък от ден на ден лечебни заведения, медицински институти и учени вкарват практиката за грижата " кожа-до-кожа ", признават значимостта на прегръдката и тя е още едно доказателство за силата на любовта сред близнаците.
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР