Черни точки, наричани още отворени комедони, са тъмни, малки петънца,

...
Черни точки, наричани още отворени комедони, са тъмни, малки петънца,
Коментари Харесай

Ефективни домашни средства срещу черни точки

Черни точки, наричани още отворени комедони, са тъмни, дребни петънца, забележими по кожата.Те са тип акне. Черните точки са отворени кухини по кожата, цялостни с мъртва кожа и непотребна лой. Те нормално засягат региона на лицето, шията, гърдите и гърба. Обикновено юношите се сблъскват с черни точки, само че те могат да се появят на всяка възраст.

Когато отворените пори на кожата се запушат с мъртва кожа, лой и бактерии, горната повърхнина потъмнява и образува черна точка. Порите на кожата остават отворени при положение на черни точки. Когато порите се затворят, те се трансформират в бяла точка.

Някои хора се пробват да отстранен черните точки или да ги изстискат, с цел да се отърват от тях. Това обаче утежнява казуса, а не го взема решение. Можете да премахнете запушения себум от черните точки и да оставите белег. В допълнение, отворената пора ще се изпълни с повече масло или бактерии с течение на времето. Освен това има възможност цялата черна точка да не бъде отстранена, оставяйки част, която може да се болести по-късно.

Можете да употребявате някои от тези домашни средства за безвредно и естествено унищожаване на черни точки:

 

Ефективни домашни средства против черни точки

1. Солен или захарен скраб:

 черни точки Ефективни домашни средства против черни точки фотография: pinterest

Ексфолирайте повърхността на кожата си благодарение на солен или захарен скраб. Естествената неравност на тези субстанции отстранява мъртвите кафези по повърхността на кожата. Направете следните стъпки:

Измийте лицето си с всеки почистващ препарат

Нанесете сол или захар върху засегнатата област

Масажирайте ги върху кожата с дребни, кръгови/кръгли придвижвания за към 30 секунди

Когато приключите, изплакнете щедро лицето си с вода, с цел да премахнете всички следи от скраба

Ще можете да видите, че вашите черни точки са отстранени напълно.

 

 

2. Масло от чаено дърво:

 черни точки Ефективни домашни средства против черни точки фотография: pinterest

може да спре растежа на бактериите.

Маслото от чаено дърво е етерично масло, получено от краищата на клоните и листата на дървото Melaleuca alternifolia, принадлежащо към семейство Myrtaceae. Маслото от чаено дърво има антиоксидантни, антибактериални, противогъбични и антивирусни свойства, които оказват помощ в битката с бактериите, вирусите и свободните радикали. Ето по какъв начин може да бъде доста потребно при няколко кожни положения.

ЗАБЕЛЕЖКА: Не приемайте масло от чаено дърво през устата. Той е отровен, в случай че се приема през устата в по-високи дози. Оралното отравяне при възрастни и деца е добре документирано.

За да употребявате свойствата на чаеното дърво за премахване на черни точки, вземете малко памук и прибавете няколко капки масло от чаено дърво към памучната топка.

Намажете с него черните точки и го оставете да работи толкоз дълго, колкото можете.

3. Зелен чай:

 черни точки Ефективни домашни средства против черни точки

е антиоксидант. Производството на мазнини в кожата ви може да бъде понижено благодарение на мокри листа от зелен чай. Зеленият чай има няколко изгоди за здравето. Ползите за здравето се дължат основно на полифенолите, които участват в зеления чай. Действа като антиоксидант, антибактериален и антивирусен, който оказва помощ в битката с бактериите, вирусите и свободните радикали.

Вземете сухи листа от зелен чай и ги смесете с вода.

Масажирайте мокрите листа върху кожата си.

Масажирайте зоната до 30 секунди с дребни кръгови придвижвания.

Когато сте подготвени, изплакнете лицето си с вода.

Черни точки са постоянно срещано кожно заболяване, което се появява като тъмни, дребни петна по кожата. Те засягат най-вече младежи, само че могат да се появят във всички възрастови групи. Простите домашни средства, които могат да бъдат потребни за унищожаване на черните точки, включват зелен чай, масло от чаено дърво, захарен скраб или солен скраб. Ако изпитвате безпокойствие или се чувствате прекомерно сдържани заради черни точки, би трябвало да се консултирате с кожен експерт за уместно лекуване.

 

4.Кафява захар, мед и лимонен сок

 черни точки Ефективни домашни средства против черни точки фотография: pinterest

Кафява захар, мед и лимонен сок е примес за ексфолиране, която можете да употребявате върху черни точки по носа и брадичката. Смесете една супена лъжица кафява захар, две супени лъжици лимон и една супена лъжица мед. Когато получите консистентна паста, нанесете върху лицето си с кръгови придвижвания, като масажирате към пет минути. След това измийте, подсушете и овлажнете кожата.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР