Ако знаем нещо, то това е, че никоя рутинна грижа

...
Ако знаем нещо, то това е, че никоя рутинна грижа
Коментари Харесай

Как да изградим добър режим на грижа за кожата

Ако знаем нещо, то това е, че никоя рутинна грижа за кожата не е универсална. В последна сметка всички сме толкоз разнообразни, че не е допустимо да се каже, че това което работи за една от нас, ще има същия резултат и за останалите. Но основите, върху които надграждаме, са идентични за всички: усъвършенствана грижа и цялото наслаждение и наслада, които можете да изпитате от всяка стъпка.

Добрият режим на грижа за кожата е от значително значение, с цел да се чувствате по-добре, да имате красива кожа и да нямате и петна! И това е изключително значимо за младежите, защото те са най-предразположени към този тип проблеми.

Не се тормозете обаче, една ефикасна рутинна грижа за кожата е лесна за осъществяване. Нуждаете се единствено от верните артикули за вашия вид кожа, верните техники и мотивацията да се грижите за кожата си всеки ден! Кожата ви несъмнено ще ви благодари!

Ето по какъв начин да изградим вярната рутина на грижа за кожата:

Ежедневна грижа за кожата

 грижа за кожата Как да изградим добър режим на грижа за кожата фотография: pinterest

Измийте лицето си, когато се разсъните заран. Това е първата най-важна стъпка от вашата грижа за кожата. Това ще отнеме всякаква пот, масло и нечистотия, насъбрани през нощта. Освен това ще ви разсъни малко повече, както и ще ви даде ослепително, само че не лъскаво лице за сутринта. Когато миете лицето си, не използвайте естествен сапун, в случай че не е специфичен сапун за измиване на разположение. Това е неточност, която вършат доста девойки.

Нормалният сапун, който използваме за измиване на ръцете и тялото, може да раздразни порите на лицето и да помогне за появяването на акне и пъпки. Когато миете лицето си, използвайте специфичен почистващ препарат за лице с витамин С, витамин Е и ферулинова киселина, с цел да дадете на кожата си антиоксидантен подтик.

Не се тормозете за агресивното унищожаване на масло или други субстанции от повърхността. е проблем на прекалено произвеждане на мазнини и задръстване в порите, а не проблем на незадълбочено задръстване на порите.

Не забравяйте SPF 30 слънцезащитни артикули на минерална основа (с цинков оксид или титанов диоксид).Дори през зимата UV лъчите на слънцето могат да увредят кожата ви.

Нанесете еликсир за устни заран, откакто сте закусили, измили зъбите си и сте се ексфолирали.

 грижа за кожата Как да изградим добър режим на грижа за кожата фотография: pinterest

Това е значимо, изключително в случай че имате напукани устни, само че даже и да нямате, отново е добра концепция, единствено с цел да запазите устните си гладки и подобаващи за целуване.

Предупреждение: Ексфолирането е значимо за вашата грижа за кожата! Ако устните ви имат суха кожа, това значи, че би трябвало да ексфолирате! Балсамът за устни няма да помогне доста, в случай че устните ви не са естествено гладки.

Сложете малко крем за ръце.

 грижа за кожата Как да изградим добър режим на грижа за кожата

Ако имате суха кожа на ръцете си, нанесете крем за ръце заран. Просто се уверете, че не слагате прекалено много, защото това ще направи ръцете ви мазни и хлъзгави. Това е също значима стъпка към вашата грижа за кожата.

Купете специфични кърпички, които отстраняват непотребното омазняване на лицето ви, в случай че стане в действителност мазно.

Почиствайте кожата си през нощта с почистващ препарат за лице.

 грижа за кожата Как да изградим добър режим на грижа за кожата

Нощта е основен миг за грижата за кожата, защото това е опция за възстановяване на обмяната на кожните кафези и производството на колаген, което поддържа кожата ви млада.

Изберете артикул с ретинол или алфа хидрокси киселина, с цел да стимулирате производството на колаген, и изберете артикул със салицилова киселина или гликолова киселина, с цел да намалите акнето.Повечето почистващи препарати по едно и също време почистват и ексфолират кожата ви. Това е доста значима стъпка към вашата грижа за кожата.

Овлажнявайте след разчистване.

 грижа за кожата Как да изградим добър режим на грижа за кожата

За младежите това е нещо, което може да ви помогне да имате красива кожа, в случай че се направи вярно, или да ви сътвори доста акне, в случай че се направи неправилно.Уверете се, че когато купувате овлажнител за лице,това в действителност е овлажнител за лице.

Леко е. Лек значи, че не е тежък и лоен, тъй че няма да добави към маслото върху кожата ви или да запуши порите ви. Това е доста значимо!

След това нанесете малко еликсир за устни. Тези стъпки са значима част от рутината за грижа за кожата.

Нанесете лосионите.

 грижа за кожата Как да изградим добър режим на грижа за кожата фотография: pinterest

Ако краката ви са сухи от бръснене, овлажнете ги. Хидратиращият крем, който купувате за краката си, няма значение. Ако ръцете ви са сухи, направете същото преди сън. Това е превъзходен миг да нанесете доста и доста крем за ръце, защото има часове и часове, с цел да попие в кожата ви.

Повторете от стъпка 1 до 8 всеки ден за ужасно изглеждаща кожа! Това са едни от най-важните стъпки в рутината за грижа за кожата!

Специални процедури за кожа

 грижа за кожата Как да изградим добър режим на грижа за кожата

Ексфолирайте кожата си един път седмично. Ексфолирането не е належащо да се прави всеки ден, защото това може да направи кожата ви раздразнена и суха с течение на времето. Вместо това се стремете да ексфолирате кожата си един път на всеки 1-2 седмици, с цел да премахнете мъртвата кожа и да я омекотите.

Можете да употребявате домашно ексфолиращ крем или да употребявате закупен от магазина. Просто намокрете кожата си, вземете малко от ексфолианта върху върховете на пръстите си и го масажирайте върху кожата си. Направете това за 60 секунди и по-късно използвайте малко топла вода, с цел да го изплакнете.

Опитайте да смесите захар с мед за домакински ексфолиант.

Ако кожата ви е сензитивна, можете да употребявате овесени ядки, смесени с мед или мляко, с цел да изгладите кожата си. Ексфолиацията е доста значима стъпка във вашата грижа за кожата.

Използвайте маска за лице един път на 2-4 седмици.

 грижа за кожата Как да изградим добър режим на грижа за кожата

Маските за лице вършат няколко неща (в взаимозависимост от тази, която използвате). Те са значима стъпка към вашата грижа за кожата. Те работят, с цел да отстранен токсините в кожата ви, да изчистят порите ви и да се отърват от мъртвите кожни кафези и мръсотията. Те се употребяват най-добре един път на всеки 2-4 седмици, защото могат да изсушат кожата ви, в случай че се употребяват по-често от това.

За да употребявате маска за лице, намокрете лицето си и вземете част от маската върху върха на пръстите си.

Разпределете го отмерено върху кожата си и го оставете да изсъхне за 20-30 минути (докато спре да лепне). След това използвайте топла вода и влажна забрадка, с цел да избършете маската от лицето си.

Можете да употребявате маски като точково лекуване на пъпки; просто го попийте и го оставете да изсъхне за една нощ. Измийте го заран и зачервяването и чувствителността на вашата пъпка ще бъдат доста понижени.

Калните маски нормално са най-популярни, само че има доста типове, които можете да намерите за потребление.

Използвайте ленти за разчистване на порите, с цел да се отървете от черните точки.

 грижа за кожата Как да изградим добър режим на грижа за кожата фотография: pinterest

Лентите за разчистване на порите са тип памучна лента с лепило от едната страна. Залепващата страна се притиска върху кожата ви и когато издърпате лентата, тя отстранява всички черни точки, които може да са налични.

Обикновено се употребяват върху лицето (на носа и брадичката), само че могат да се употребяват и върху всяка част от тялото, която има черни точки. Следвайте напътствията на опаковката за вашите ленти и завършете, като измиете и овлажните лицето си. Не забравяйте тази значима стъпка във вашата грижа за кожата.

Грижата за кожата през другите възрасти

 грижа за кожата Как да изградим добър режим на грижа за кожата

Добрата грижа за кожата е от значително значение на всяка възраст, здравословните привички на 20-те и 30-те години могат да създадат прехода към стареенето по-плавен и неосезаем.

Кожата има най-силен синтез на колаген и еластин през 20-те и 30-те години. В този интервал е значимо да подтикваме производството на колаген, както посредством подобаващите козметични артикули, по този начин и посредством храната. Приемът на оптимално количество течности в организма и поддържането на положителната хидратация е от значително значение.

Колагенът придава на кожата по-пухкав тип, само че той се грижи и за нейната компактност и играе основна роля в обновяването на мъртвите кожни кафези.

Когато дамите навлизат в интервала преди, равнищата на хормоните им стартират да се трансформират и процесите на стареене стартират да се задействат. Включването на серуми и кремове, които подкрепят производството на колаген и еластин е целесъобразно в този интервал.

Как да намерите подобаващите артикули за грижа за кожата за себе си?

 грижа за кожата Как да изградим добър режим на грижа за кожата

Ежедневната грижа за кожата вкъщи е самостоятелна. Не бива да пренебрегвате препоръките на вашия козметик и да избирате свои лични артикули за грижа за кожата. Дори тези артикули да са подобаващи за вашата приятелка/сестра/майка, това не значи, че са универсални.

Козметологът би трябвало да избере продуктите за ежедневна грижа за кожата съгласно вида и положението Ви, възрастта и съществуването на петна.

Изберете идеалната периодичност на разчистване

 грижа за кожата Как да изградим добър режим на грижа за кожата

Въпреки че кожата на всеки човек е неповторима, има няколко общи насоки, които могат да ви оказват помощ да решите какъв брой постоянно да миете лицето си. За помощ при намирането на идеалната периодичност на разчистване за самостоятелните потребности на вашата кожа се консултирайте с вашия доктор или сертифициран кожен лекар.

Препоръчваме: Да почиствате лицето си два пъти на ден, както и след изпотяване

 грижа за кожата Как да изградим добър режим на грижа за кожата

Спазвайте пореден режим, който включва разчистване два пъти на ден: един път заран и един път вечер. Също по този начин е значимо да почиствате кожата си след подготовка или осъществяване на каквато и да е активност, която води до мощно потене.

Не предлагаме: Да измивате лицето си прекомерно постоянно (или недостатъчно)

 грижа за кожата Как да изградим добър режим на грижа за кожата

Прекомерното разчистване, както и незадоволителното разчистване, могат да повлияят на външния тип на вашата кожа. От една страна, измиването прекомерно постоянно може да лиши кожата ви от значима влага. В същото време, незадоволително честото разчистване може да докара до струпване на нечистотия, омазняване и бактерии, които запушват порите.

Следвайки тези стъпки в рутината ви за грижа за кожата вие ще се сдобиете с гладка и красива кожа.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР