Шум в ушите се характеризира със звънене или бръмчене в

...
Шум в ушите се характеризира със звънене или бръмчене в
Коментари Харесай

Шум в ушите- как да се справим

Шум в ушите се характеризира със звънене или бръмчене в ушите. Излагането на мощни шумове, запушването на ушната тиня, проблеми със сърцето или кръвоносните съдове, медикаменти, отпускани с рецепта, и нарушавания в работата на щитовидната жлеза могат да причинят звук в ушите. Посетете лекаря си за слагане на точна диагноза и разработете дружно с него проект за лекуване.

Шум, бумтене, съскане, бръмчене, туптене и други, които се появяват без външен източник на тон, могат да бъдат породени от болести на слуховите органи, контузия, психически аргументи и промени, свързани с възрастта.

Неприятните чувства са породени от нарушавания на кръвообращението, инфектиране, и доста други аргументи. Пулсирането е породено от увреждане на дребните косъмчета във вътрешното ухо. Това трансформира сигналите, които те изпращат до мозъка, и управлява по какъв начин да чува индивида звука. В взаимозависимост от повода, признаците могат да се появяват от време на време или непрекъснато, с друга активност и размер.

В доста случаи шумът в ушите е необратим, само че има няколко метода за понижаване на неговата тежест. Например звуковите генератори, слуховите апарати и медикаментите могат да оказват помощ за маскиране на звъненето или бръмченето. Изследванията на шума в ушите са непрекъснато разрастваща се област и може да съумеете да опитате и пробни лечения.

Как бързо и елементарно да се оправим с звук в ушите?

Маскирайте звъненето и бръмченето със звукови генератори.

 звук в ушите Шум в ушите- по какъв начин да се оправим фотография: pinterest

Звуковите генератори заглушават звъненето и бръмченето с бял звук, релаксиращи звуци или тиха музика. Възможностите включват дребни, вградени в ушите устройства, слушалки и машини за бял звук. Можете също по този начин да опитате да употребявате предмети от бита, като да вземем за пример климатик, пречиствател на въздуха, вентилатор или тв приемник на ниска мощ на звука.

Въпреки че звукотерапията не лекува звук в ушите, тя би могла да направи признаците ви по-малко забележими, да усъвършенства концентрацията ви и да ви помогне да заспите.

Устройствата за звукотерапия от медицински клас могат да бъдат скъпи и не се покриват от застрахователните проекти. Ако се нуждаете от по-достъпно решение, намерете звуци от околната среда или тиха, релаксираща музика в услугите за стрийминг на музика или видео.

Стабилните, неутрални звуци, като да вземем за пример бял звук (който звучи като отмерено „ Шшшш “), са по-ефективни от звуците с друга активност, като да вземем за пример вълните.

Овладяване на загубата на слуха и маскиране на шума в ушите със слухови апарати.

 звук в ушите Шум в ушите- по какъв начин да се оправим фотография: pinterest

Ако имате загуба на слуха, слуховите апарати могат да маскират звъненето или бръмченето, като усилят силата на външните звуци. Помолете вашия примитивен доктор да ви насочи към аудиолог или експерт по слуха. Те могат да ви оказват помощ да изберете и да се снабдите със слухови апарати.

Ако не изпитвате загуба на слуха, можете да получите и слухови апарати или импланти, които подтикват слуховия нерв или маскират звъненето и бръмченето с бял звук.

Въпреки че слуховите апарати са скъпи, множеството застрахователни проекти покриват главните слухови апарати. Така бързо и елементарно ще се справите с досадния звук в ушите.

Обсъдете с лекаря си използването на антидепресанти и медикаменти срещу тревога.

 звук в ушите Шум в ушите- по какъв начин да се оправим фотография: pinterest

Психоактивните медикаменти могат да понижат тежестта на признаците, да облекчат безсънието, обвързвано с звук в ушите, и да улеснят оправянето с шума в ушите. Тези лекарства са най-ефективни при съществени случаи на звук в ушите, при които признаците провокират стрес, тревога и меланхолия.

Стресът, тревогата и могат да влошат шума в ушите. Тези страсти и шумът в ушите могат да образуват кръгова връзка или да се задействат и утежняват взаимно. Ако изпитвате този кръгообразен резултат, вашият доктор може да ви предложи антидепресант или лекарство срещу тревога.

Антидепресантите и медикаментите срещу тревога могат да провокират нежелани странични резултати, като замъглено зрение, сухота в устата, гадене, запек, нервност и намалено полово предпочитание. Уведомете Вашия доктор за всички странични резултати или нови или необикновени признаци, като меланхолия, мисли за самоубийство или експанзия.

Попитайте Вашия доктор за пробни лечения.

 звук в ушите Шум в ушите- по какъв начин да се оправим фотография: pinterest

Не е открит лек за звук в ушите, само че проучванията не престават, тъй че би трябвало да сте отворени за пробни лечения. Електронната и магнитната стимулация на мозъка и нервите може да поправя свръхактивните нервни сигнали, които предизвикват звук в ушите.

Тези техники към момента са в развой на създаване, тъй че попитайте вашия доктор или експерт по слуха дали опитването на някоя от тях би било уместно за вас.

В близко бъдеще може да се появят и нови лекарства, по тази причина помолете вашия доктор или експерт по слуха да ви осведоми за новите лечения.

Управление на шума в ушите с промени в метода на живот:

Ограничете излагането си на мощни шумове.

 звук в ушите Шум в ушите- по какъв начин да се оправим фотография: pinterest

Излагането на мощни шумове може да провокира и да утежни признаците ви.Носете защитни тапи за уши или муфи, в случай че работите в шумна среда, когато употребявате електрически принадлежности, до момента в който работите в двора, когато прахосмукирате или когато изпълнявате друга шумна задача. Това ще ви помогне да се справите с звук в ушите.

Упражнявайте се най-малко 30 минути дневно.

 звук в ушите Шум в ушите- по какъв начин да се оправим фотография: pinterest

Редовните сърдечно-съдови са изключително потребни, тъй че пробвайте да ходите, бягате, карате колело и плувате. В допълнение към изгодата за цялостното ви здраве, упражненията могат да подобрят притока на кръв, което може да помогне за облекчение на формите на звук в ушите, свързани с проблеми със сърцето или кръвообращението.

Активността е потребна и за прочувственото ви здраве.

Ако не се упражнявате постоянно, консултирайте се с вашия доктор, преди да започнете нови извършения, изключително в случай че имате анамнеза за някакви медицински проблеми.

Опитайте техники за медитация и релаксация.

 звук в ушите Шум в ушите- по какъв начин да се оправим фотография: pinterest

Стресът може да утежни вашия звук в ушите, по тази причина дишайте надълбоко и се отпуснете, в случай че започнете да се чувствате тревожни, обезпокоени или претрупани. Бройте до 4, до момента в който вдишвате постепенно, задръжте дъха си за 4, след което бройте до 4, до момента в който издишвате постепенно. Продължете да контролирате дишането си в продължение на 1 до 2 минути или до момента в който се почувствате спокойни.

Визуализирайте релаксиращ пейзаж, до момента в който дишате, да вземем за пример плаж или успокоителен спомен от детството.
Направете всичко допустимо да избягвате стресиращи обстановки и хора. Ако имате доста работа, не поемайте нови отговорности и не се натоварвайте прекомерно.

Посещаването на курсове по йога или бойни изкуства също може да помогне за поощряване на съзнанието и релаксацията. Заниманията с йога прибавят обществен съставен елемент, който може да усъвършенства цялостното ви мислене.

Избягвайте кофеин, алкохол и никотин.

 звук в ушите Шум в ушите- по какъв начин да се оправим

Опитайте се да намалите алкохола и да ограничите потреблението на кафе и чай с кофеин, безалкохолни питиета и шоколад. Тези субстанции могат да повлияят на кръвообращението ви и да влошат звук в ушите.

Особено нездравословен е никотинът, по тази причина при нужда попитайте лекаря си за съвет по отношение на отказването от тютюневите произведения.

Намаляването на кофеина също е потребно, в случай че имате проблеми със заспиването заради звук в ушите.

Установено е, че следните билки и храни са ефикасни при облекчение на признаците на звук в ушите:

Гинко билоба

 звук в ушите Шум в ушите- по какъв начин да се оправим фотография: pinterest

Гинко билоба се смята за най-хубавата билка за звук в ушите. Играе основна роля в възстановяване на кръвообращението, което от своя страна усъвършенства действието на ухото и понижава звуковите чувства. Освен това, тази билка има антибактериални и противогъбични свойства, които могат да излекуват подлежаща зараза или да допринесат за възстановяване на положението.

За лекуване на звук в ушите може да приемате дестилат от гинко билоба всеки ден в продължение на 4-6 седмици, с цел да получите позитивни резултати.

Свещен босилек

 звук в ушите Шум в ушите- по какъв начин да се оправим

Свещеният босилек е друго положително естествено средство за лекуване на звук в ушите. Неговите антибактериални свойства могат да убият бактериите, които да са причина за казуса. Освен това, тази билка може да донесе облекчение и при болки в ушите.

Джинджифил

 звук в ушите Шум в ушите- по какъв начин да се оправим

Джинджифилът също се употребява за лек при звук в ушите. Лечебните му свойства спомагат за възстановяване на циркулацията на кръвта, ликвидиране на патогени и битка със свободните радикали. Освен това, джинджифилът има сходни на аспирин свойства, които могат да оказват помощ за понижаване на болката, постоянно съпътстваща тинитуса.

Добавете половин чаена лъжичка прясно настърган джинджифил в чаша топла вода. Оставете да се накисне 10 минути, прецедете и прибавете малко мед. Пийте този билков чай два или три пъти на ден в продължение на няколко дни, с цел да облекчите признаците.

Също по този начин, дъвчете няколко резена недопечен джинджифил. Процесът на дъвчене оказва помощ за облекчение на налягането в ухото, което може да предизвиква звук в ушите.

Неприятните положения с звук, звънтене или пищене в ушите могат да се избегнат, в случай че преди всичко се мием по този начин, че в тях да не попада вода. Да следим за това – да не се образуват тапи от ушна тиня и да не ги чистим с остри предмети.

Ако дете или възрастен боледува от ангина, хрема, синузит или ушно инфектиране, да лекуваме съответно, с цел да няма затруднения и хронифициране. По опция простудата да се заобикаля. При хипертония – да се одобряват постоянно медикаменти и да се предотвратяват хипертонични рецесии.

Важно е пълноценното хранене, както и отводът от прекомерна консумация на алкохол, цигари и кафе. Тези способи ще ви оказват помощ да се справите с досадния звук в ушите.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР