Има храни, които са полезни за нашето кръвообращение. Знаете ли

...
Има храни, които са полезни за нашето кръвообращение. Знаете ли
Коментари Харесай

8 храни за добро кръвообращение

Има храни, които са потребни за нашето кръвообращение. Знаете ли какво е общото сред зеления чай, авокадото, рибата, нара, орехите, доматите, гинко билоба и динята? Всички те са посочени за доста потребни за нашето кръвообращение. Начинът ни на живот и хранене способства за този развой. Нездравословното хранене, обездвижването са причина за нарушено кръвообращение, високо кръвно налягане, сърдечни болести.

Ако желаете да подобрите качеството си на живот присъединете се тук: „

Тук може да си извършите абонамент за здраве:

Телефон за връзка: 

8 храни за положително кръвообращение

1.Канела

 кръвообращение 8 храни за положително кръвообращение фотография: pinterest

е затопляща фалшификация, която има доста изгоди за здравето – в това число нараснал кръвен поток.

В изследване откривателите откриха, че сред две групи субекти с сходен здравен профил, групата, която е консумирала канела, е имала статистически значимо намаляване на кръвното налягане след 90 дни спрямо групата на плацебо. Въпреки това това понижение е умерено.

Друг мета-анализ от осем изследвания откри, че канелата има по-благоприятен резултат върху диастолното кръвно налягане, в сравнение с върху систоличното кръвно налягане. Тя оказва помощ за положително кръвообращение.

2.Мазни риби

Мазните риби като сьомга и скумрия са отлични източници на омега-3 мастни киселини.

Тези мазнини са изключително потребни за нашето кръвообращение, защото предизвикват отделянето на азотен оксид, който уголемява кръвоносните съдове и усилва притока на кръв.

мазнините също оказват помощ за инхибиране на слепването на тромбоцитите в кръвта ви, развой, който може да докара до формиране на кръвен съсирек.

Нещо повече, изследване откри, че приемането на най-малко 2-3 грама дневно (g/d) омега-3 мастни киселини оказва помощ за понижаване както на систолното, по този начин и на диастолното кръвно налягане. По-високите дози могат да оказват помощ на хората с по-голям късмет да получат още повече сърдечни проблеми.

3.Цвекло

 кръвообращение 8 храни за положително кръвообращение фотография: pinterest

Много спортисти одобряват добавки със сок от цвекло или на прахуляк, с цел да оказват помощ за възстановяване на представянето.

Това е по този начин, тъй като цвеклото е с високо наличие на нитрати, които тялото ви трансформира в азотен оксид. Азотният оксид отпуска кръвоносните съдове и усилва притока на кръв към мускулната тъкан.

Това значи, че цвеклото може да помогне за възстановяване на притока на кръв. В изследване от 2017 година на 12 по-възрастни възрастни, тези, които пият 140 мл богат на нитрати сок от цвекло дневно е имало доста намаляване на кръвното налягане, времето на съсирване и възпалението на кръвоносните съдове спрямо тези, които са приемали плацебо. Цвеклото е доста потребно за нашето кръвообращение.

4.Куркума

Повишеният кръвен поток е едно от многото.

Всъщност, както аюрведическата, по този начин и обичайна китайска медицина са употребявали куркума от антични времена за отваряне на кръвоносните съдове и възстановяване на нашето кръвообращение, изключително с помощта на съединението в куркумата, наречено куркумин.

В изследване от 2017 година на 39 души, приемането на 2000 mg куркумин на ден в продължение на 12 седмици води до 37% нарастване на кръвния поток на предмишницата и 36% нарастване на кръвния поток на горната част на ръката.

5.Цитрусови плодове

 кръвообращение 8 храни за положително кръвообращение фотография: pinterest

Цитрусовите плодове като портокали, лимони и грейпфрут са цялостни с антиоксиданти, в това число флавоноиди.

Консумирането на богати на флавоноиди цитрусови плодове може да помогне за понижаване на кръвното налягане и сковаността на артериите, като в същото време усъвършенства притока на кръв и производството на азотен оксид.

Допълнително проучване също откри, че яденето на цитрусови плодове като портокали е обвързвано с намалено кръвно налягане. Цитрусовите плодове оказват помощ за положително кръвообращение.

6.Домати

Доматите могат да оказват помощ за понижаване на интензивността на ангиотензин-конвертиращия ензим (ACE), който кара кръвоносните съдове да се свиват, с цел да се управлява кръвното налягане.

Изследванията в епруветка демонстрират, че екстрактът от домати работи сходно на медикаментите, инхибиращи АСЕ, като отваря кръвоносните съдове и усъвършенства притока на кръв. Доматите са извънредно потребни за положително кръвообращение.

7.Горски плодове

Плодовете са изключително здравословни, защото имат антиоксидантни и противовъзпалителни свойства, които могат да имат позитивно влияние върху кръвния поток.

Изследване демонстрира, че яденето на горски плодове може да намали кръвното налягане, сърдечната периодичност, тромбоцитната агрегация и кръвните равнища на възпалителни маркери като интерлевкин-6 (IL-6), като в същото време усъвършенства артериалната дилатация и усъвършенства нашето кръвообращение.

8.Джинджифил

 кръвообращение 8 храни за положително кръвообращение фотография: pinterest

Джинджифилът е главен артикул в обичайна медицина в Индия и Китай от хиляди години. При изследвания както върху хора, по този начин и върху животни е потвърдено, че джинджифилът понижава високото кръвно налягане, което се отразява отрицателно на кръвния поток.

В изследване от 2024 година на Trusted Source от 4628 души, тези, които употребяват най-вече джинджифил – 2-4 g дневно – са имали най-нисък риск от развиване на високо кръвно налягане.

Джинджифилът е извънредно потребен за нашето кръвообращение.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР