Знаехте ли, че залагайки на безкофеиново кафе може да забавите

...
Знаехте ли, че залагайки на безкофеиново кафе може да забавите
Коментари Харесай

Безкофеиновото кафе забавя метаболизма

Знаехте ли, че залагайки на безкофеиново кафе може да забавите метаболизма си и по този метод да саботирате отслабването си?

Диетолозите са безапелационни, че би трябвало да изберем естественото кафе, защото освен покачва силата ни, само че и подкрепя по-бързото горене на калории. Тайната му се дължи точно на кофеина. Има обаче още няколко неща, които могат съществено да забавят метаболизма ни. Ето кои са те:

Недостиг на калций
Калцият не е потребен само за костите. Той оказва помощ и за по-бърз метаболизъм. Затова в случай че желаете да поддържате съвършеното си тяло с лекост, заложете на повече млечни артикули и на портокалов сок.

Нямате прецизен режим
В забързаното ни всекидневие постоянно се случва да пропуснем някое от храненията ни. Дали било закуската, обяда или вечерята, това е извънредно нездравословно за нашата фигура. Да, може да смъкнете някой и различен кг, само че доста бързо по-късно ще го върнете. Причината? Ако нямаме прецизен режим на хранене, то работата на метаболизма се нарушава и той се забавя. Специалистите предлагат да определите часовете, в които да хапвате и да се придържате към тях.

 Безкофеиновото кафе забавя метаболизма Вижте още: Неподозираните признаци, че стресът ви идва допълнително

Хроничен стрес
Стресът, наред с всички други ужасни последици за тялото ви, предизвиква и доста повишено произвеждане на кортизол. А това води до закъснение на метаболизма и качване на ненужно тегло. Постарайте се да контролирате равнищата на стрес или намерете метод да се отърсвате от него след тежкия работен ден. Разходки, спорт, излизания с приятелки… всичко това ще си накара да се почувствате доста по-добре, а и ще ви помогне да отслабнете.

Недостатъчен сън

Сънят спомага за по-доброто и бързо горене на калории. Ако постоянно не си доспивате, това пречи на тялото да разпределя добре силата си и покачва риска от болести като диабет и наднормено тегло. Повечето възрастни се нуждаят от 7-9 часа сън, по този начин се пробвайте да си ги набавяте.

Драстични диети

Всички прибягваме до фрапантните диети, като желаеме да отслабнем бързо, само че те научават тялото да работи при много по-малък банкет на калории и надлежно метаболизмът се забавя. Именно по тази причина и постоянно се появява йо-йо резултат след сходни диети. По-добре се придържайте към здравословното хранене и повече спорт, въпреки и отслабването да се получи малко по-бавно.

Дехидратация
Когато не пиете задоволително вода, това може да забави в допълнение метаболизма ви. Водата оказва помощ на тялото да изгаря по-лесно калории и също така основава чувство за задоволеност, тъй че не ви се хапва толкоз постоянно. Затова не забравяйте да пиете най-малко по 1,5 литра вода всеки ден.

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР