Преди 32 години крал Чарлз III е назначен за почетен

...
Преди 32 години крал Чарлз III е назначен за почетен
Коментари Харесай

Чарлз III направи принц Уилям почетен командир на старата ескадрила на принц Хари

Преди 32 години крал Чарлз III е назначен за почетен пълководец (colonel-in-chief) на военновъздушните сили. Сега той съобщи щафетата на един от синовете си – само че не и на този, който в действителност е обвързван с този отрасъл на защитата. На гала английският монарх назначи Уилям, принц на Уелс, на тази служба в решение, което мнозина считат за „ грубо отменяне “ на най-малкия наследник на Чарлз – Хари.

Армейският въздушен корпус е авиационният клон на английската войска. За първи път той е образуван по време на Втората международна война като обособена конструкция от Кралските военновъздушни сили и е разформирован през 1949 година Реформиран е през 1957 година, като главната му роля е да обезпечава въздушна поддръжка на сухопътните войски.

Уилям има история с английската войска, като е служил като пълководец на взвод в Кралската конна армия и 1-ви драгунски полк. Той се причислява през 2006 година, дружно с брат си и не след дълго стартира образование за авиатор в Кралските военновъздушни сили, а откакто приключва служи като водач в базата КВС Валей в продължение на три години.

 Prince William of Wales RAF

В униформа на Кралските военновъздушни сили, 2010 година

Церемонията по предаването се състоя в Центъра на армейската авиация и Музея на армейските полети в Мидъл Уолъп, Хемпшир. В спонтанна тирада крал Чарлз III приказва за напъните на армейския въздушен корпус по време на войните в Ирак и Афганистан, както и за очакванията си за службата на своя наследник.

„ Надявам се, че с принца на Уелс като ваш нов главнокомандващ ще вървите от мощ към мощ “, сподели той. „ Не мога да ви опиша какъв брой горделив съм от това, че през цялото това време работих с вас. “

Британският монарх също по този начин се пошегува, че синът му е „ в действителност доста добър водач “, като добави: „ Така че това е окуражаващо “.

За да покаже предаването на властта, крал Чарлз III връчи на принц Уилям колана и баретата на Военновъздушния корпус. При приемането на предметите той публично стана главнокомандващ на службата, в която се намира ескадрила № 662 ААК, с която е служил брат му.

В края на официалностите той се качи на Boeing AH-64 Apache и се насочи на полет за придобиване на качества, по време на който му беше показана технологията на хеликоптера и му беше разказано повече за водачите, натоварени с обслужването на летателния уред.

 AH-64D Apache Longbow

Boeing AH-64 Apache

Хари, който е летял Апачи хеликоптер в Афганистан и е служил като офицер в английската войска в продължение на 10 години, не беше упоменат. Той напуща службата под ранга на пълководец и в символ на благодарност към качествата му през 2012 година английското министерство на защитата го разгласи за най-хубавия водач от неговия клас от 20 души.

Мнозина коментатори на церемонията означиха обтегнатите връзки на Хари със фамилията му – по-специално с брат му. Кралски специалист също по този начин съобщи пред FOX News, че предаването званието точно на принц Уилям, а не на Хари, е акт на „ грубо отменяне “.

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР