Злото у хората не се формира през годините, както се

...
Злото у хората не се формира през годините, както се
Коментари Харесай

Злото вече ще може да се лекува!

Злото у хората не се образува през годините, както се смяташе до момента. То е вродено, идва от тъкмо избрана част от мозъка и може да се излекува.

Учените са наблюдавали корените на злото. Те са разкрили, че преди да извърши някоя неприятна постъпка, част от мозъка на човек реагира. Това е хипоталамусът, който управлява телесната температура, апетита и съня. Непосредствено преди действителния акт тази мозъчна област се засилва.

Проучването е дело на учени от Нюйоркския университет в Съединени американски щати. Те са разкрили, че при задействане на неприятните планове се разсънва и вентролатерална част от вентромедиалния хипоталамус. Идентифицирани са мозъчните вериги, отговарящи за мотивацията за нападателно държание, която се следи, когато животно се приготвя да нападна. След направените наблюдения на мозъците на опитните животни са направени и опити с човешките мозъци.

Учените считат, че е изцяло допустимо в близко бъдеще сполучливо да бъдат регистрирани ранните предупредителни сигнали за преднамерено принуждение. Това ще помогне да бъдат избегнати актовете на експанзия, тормоз, даже полово принуждение.

Според тях откритието им ще докара до основаването на разнообразни медикаменти, с които хората ще могат да управляват агресивното си държание.

Въпреки това сходна интервенция в свободната воля е прекомерно противоречива и едва ли ще се одобри равнодушно от необятната общност. Все отново, в случай че сходни хапчета бъдат основани, те би трябвало да се дават на хора единствено с експлицитното им единодушие и по тяхна воля.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР