Злато и други благородни метали ще бъдат извличани от стари

...
Злато и други благородни метали ще бъдат извличани от стари
Коментари Харесай

Британският монетен двор ще извлича злато от стари телефони и лаптопи

Злато и други благородни метали ще бъдат извличани от остарели телефони и преносими компютри от Кралския монетен двор на Англия, оповестява BBC.

Монетният двор възнамерява показване на единствена по рода си технология за преработване на злато от електронни боклуци.

Понастоящем по-малко от 1/5 от електронните боклуци се рециклират, сочат калкулации.

Изпълнителният шеф на Кралския монетен двор Ан Джесъп показва, че технологията „ ще помогне за оказване на същинско влияние върху едно от най -големите провокации за околната среда в света “.

Кралският монетен двор подписа съглашение с канадския стартъп Excir за възобновяване на над 99% от златото, което се съдържа в платките на остарялата електроника. Химическият развой разрешава Извличането на благородни метали от платките да става за секунди.

Изследователи пресмятат, че изхвърлената електроника през 2021 година ще тежи над 57 млн. тона.
 България измежду първите в Европейски Съюз по преработване на пластмасови боклуци България измежду първите в Европейски Съюз по преработване на пластмасови боклуци
България е с едно от най-високите равнища в Европейски Съюз на преработване на боклуци от пластмасови опаковки. Това сочи последният отчет на Евростат...

Ако нищо не бъде сторено за решение на казуса, електрическите боклуци ще доближат 74 млн. тона до 2030 година – близо двоен скок за десетилетие, показват от монетния двор.

Плановете плануват благородните метали да се извличат на стайна температура, вместо ртадиционното култивиране на отпадъците посредством високи температури.

Първите проби на технологията са произвели злато с непорочност 999.9, само че когато процесът бъде разпрострат изцяло, технологията ще има капацитета да извлича паладий, сребро и мед.

По думите на Джесъп, капацитетът на технологията е „ голям “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР