Златните правила за здрава коса според препоръките са правилните продукти,

...
Златните правила за здрава коса според препоръките са правилните продукти,
Коментари Харесай

Съвети за красива коса през лятото

Златните правила за здрава коса съгласно рекомендациите са верните артикули, оптималната отбрана от слънцето и приемът на здравословни храни.

Избирайте шампоани без сулфати и силикон

Продуктите за грижа за косата играят съществена роля с цел да е здрава и лъскава. Важно е да сте осведомени и да знаете кои съставки са нездравословни за здравето на косата и скалпа. Препоръчва се да сте по-предпазливи при избора на шампоан, освен през лятото, само че и през цялата година. Използвайте шампоани без сулфати и силикон за здрав скалп и коса. Много от изследванията в последно време сочат, че силиконът и натриевият сулфат, употребявани във формулите за грижа за косата, може да доведат до раздразнение на скалпа и чуплива коса. Сулфатите оказват помощ за премахването на мъртвите кафези и замърсяванията от скалпа, само че имат странични резултати като изсушаване на косата посредством унищожаване на естествените й масла. Те освен запушват космените фоликули, а и провокират поява на пъпчици и сърбеж на кожата на главата.

Винаги покривайте косата си

Носенето на шапка е от решаващо значение за отбраната на косата от слънцето. UV лъчите проникват в порите на косъма и задействат изтъняването и начупването му. Прекомерното изпотяване на главата в горещите месеци може да докара до пърхот и инфекции на скалпа. Освен това интензивните слънчеви лъчи предизвикват изсъхнал скалп и изгаряния. Високата температура изтегля естествените мазнини и влагата от косата, което в последна сметка води до косопад. Затова през лятото постоянно покривайте главата си с шал, лента или шапка, с цел да предпазите косата си от рискови външни фактори.

Не забравяйте да нанасяте еликсир

Важен летен факт за косата е да инвестирате в добър еликсир, в случай че не желаете краищата да станат сухи и чупливи. Когато купувате еликсир за коса, да се уверите, че не съдържа силикон. Силиконът е постоянно срещана съставна част в балсамите на косата, която придава краткотраен искра, само че води до дълготрайно увреждане. Според няколко представителни клинични проучвания потреблението на балсами на силиконова основа води до струпване на силикон върху скалпа и предизвиква косопад.

Избягвайте горещите душове през летните дни

Горещата вода изтегля цялата влага от косата и я изсушава. Къпането с гореща вода през лятото не е удобно за косата ви. Освен това изсушава скалпа, което отслабва корена на косата и в последна сметка води до косопад. Докато студената вода оказва помощ за задържане на влагата в косъма и предотвратява омазняването на косата. Това е значим съвет за грижа за сухата коса през лятото.

Използвайте маска за коса

Използвайте маска за коса 1-2 пъти в седмицата за надълбоко поддържане. Балсамите сами по себе си не са задоволителни за битка с увреждането на косата, породено от UV лъчи и топло време. Ползите от потреблението на маска за коса е, че я хидратира и укрепва. Маската за коса също по този начин играе роля на щит към косата и я защищава от замърсяванията и уврежданията на околната среда. Маските за коса със серамиди резервират блясъка и здравината в косата.

Подстригвайте постоянно косата

Подстригването на всеки 4-6 седмици поддържа косата здрава. Не единствено освежава стайлинга, само че и спомага да се отървете от разцепените краища и сухите връхчета. Друг забавен факт е, че през летния сезон, космените фоликули са в анагенна фаза (активна фаза на напредък на косата, през която косъмът пораства към 1 см на всеки 28 дни). Редовните подстригвания също по този начин ще оказват помощ за реализира на по-дълга коса.

Придържайте се към здравословна диета за мощна и блестяща коса

Диетата, богата на хранителни субстанции, е една от най-хубавите аргументи косата да пораства гъста. Значението на здравословната диета не може да се подценява, що се отнася до грижата за косата, обогатена с антиоксиданти, желязо и протеини, е наложителна за най-хубавата лятна рутина за грижа за косата. За здрава, мека и красива коса се придържайте към меню със зелени салати, сирене, мляко, соя, леща, грах, киноа, кисело мляко и плодове.

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР