Първият документ, който показва и първата работа на принцеса Даяна,

...
Първият документ, който показва и първата работа на принцеса Даяна,
Коментари Харесай

Продадоха първия трудов договор на принцеса Даяна, в който тя лъже за възрастта си

Първият документ, който демонстрира и първата работа на принцеса Даяна, до момента в който към момента е била нормално британско момиче, беше продаден на търг за 8470 паунда. Този контракт разбуни духовете на Острова, откакто стана ясно, че майката на престолонаследника принц Уилям е излъгала за годините си.

 

Договорът от Solve Your Problem Ltd - организация, предлагаща бавачки на богати и известни, е подписан от Даяна през май 1979 година, единствено няколко седмици след преместването ѝ в Лондон. Документът е запълнен от самата Даяна, където тя погрешно е записала рождената си година като „ 1960 “ вместо „ 1961 “. Продавачът има вяра, че това е направено преднамерено от Лейди Ди, написа Daily Mail.

 

Аукционерът Андрю Стоу споделя: „ На нашия клиент постоянно са казвали, че това е направено съзнателно, с цел да може Даяна да бъде възприемана като по-възрастна и затова по-вероятно да си обезпечи работа в организацията или най-малко по-високо възнаграждение. “

  

 

Документът е закупен от неизвестен колекционер, основан в Съединени американски щати, по време на онлайн търга, извършен от основаната в Бристол Auctioneum Ltd.

 

Кандидати от Америка, Хонконг, Канада и Австралия се опитваха да се снабдят с първия трудов контракт на Даяна, добавя аукционерът Стоу, като прецизира:

  

„ Този ​​договор е един от най-важните исторически кралски документи, изложени на търг през последните години. На пръв взор това е просто контракт за ежедневна работа; част от офис писалищен материали в долап за документи дружно със стотици други. И въпреки всичко малко повече от две години по-късно Даяна Спенсър става принцеса на Уелс и нейният живот, както и цялата ни история, в никакъв случай нямаше да бъдат същите. Този ​​договор съставлява една от последните останали фотоси на „ естествения “ живот на Даяна. “

 

 

Смята се, че документът е първият формален трудов контракт на Даяна, който я кара да извършва разнообразни краткосрочни работни места като бавачка, асистент на майката и детегледачка. Преди това през 1978 година Даяна е работила за другари и семейство, импровизирано.

 

На друго място в контракта работодателите са изброили някои от уменията на Даяна, в това число „ готвач – главно “, „ домакинска работа “, „ животни “ и „ балетист “.

 

Solve Your Problem Ltd Ее била организация за претовареност, основана от Мери Кук - тогавашна португалска графиня - която се върна в Лондон след развода със брачна половинка си през 70-те години. Агенцията се славела като висококласно заведение, проверяващо личен състав за кралски резиденции и за домове на богати и известни със седалище в Лондон. Договорът бил непокътнат от Кук като сувенир и в последна сметка бил предаден на актуалните притежатели, които в този момент го оферират за продажба.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР