Земеделският заместник-министър Иван Христанов има охрана, тъй като са му

...
Земеделският заместник-министър Иван Христанов има охрана, тъй като са му
Коментари Харесай

Петков сложи охрана на зам.-министър, кой заплашва Иван Христанов

Земеделският заместник-министър Иван Христанов има защита, защото са му отправени закани за живота, разгласи през вчерашния ден министър председателят Кирил Петков. Според него заканите са свързани с фитосанитарния надзор на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево “, който страната си върна с изказванието, че частната компания, работила там, е заобикаляла разпоредбите и закона.

„ Това решение не е на премиера, нито мое. Това е решение на групов орган - съвет, който преценя оперативната информация и надлежно назначава или не назначава защита на застрашени лица “, изясни Христанов в изявление за бТВ.

Заплахите към него са били под формата на известия, разкри той. След това са ескалирали и към други хора – от изпълнителната власт и депутати. На заместник-министъра е препоръчан и рушвет от 500 хил лева на месец, с цел да остави частната компания на границата.

На въпроса дали се опасява той отговори: „ Обективно видяно - да, опасявам се. Аз съм фамилен човек с три деца. Опитвам се да си правя работата умишлено. За мен не е обикновено да наследим една страна, в която се постанова да вървиш с защита, тъй като отиваш и си вършиш работата както би трябвало “.

Христанов дефинира като „ митологема “ изказванието, че страната е взела бизнеса на един безпаричен човечец, който 10 години си е правил работата.

По думите му Българската организация за сигурност на храните има потенциал и поема фитосанитарния надзор на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево “ и тази активност няма да се преотдава на частна компания. На границата ще бъде построена и лаборатория и това ще носи годишен доход на страната от 50-60 млн. лв.. Оборудването за лабораторията ще коства сред 3 млн. и 5 млн. лева, посочи Христанов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР