Земеделският министър Румен Порожанов е в Берлин за официалното откриване

...
Земеделският министър Румен Порожанов е в Берлин за официалното откриване
Коментари Харесай

Порожанов: България е най-голям износител на лавандулово масло за 2017 г.

Земеделският министър Румен Порожанов е в Берлин за формалното разкриване на най-голямото ревю за храни в света " Зелена седмица " на следващия ден. България за пръв път е формален сътрудник

© Юлия Лазарова Още по тематиката
Биопроизводството - възходът продължава

Търсенето на органични артикули трайно се усилва
2 мар 2017
Как България стана най-големият експортьор на лавандулово масло в Европа

Бурният растеж на бранша крие опасности заради навлизането на доста нови производители и напън върху цената, демонстрира разбор на " ИнтелиАгро "
3 окт 2016 Стремежът на България би трябвало да бъде за реализиране на експорт на селскостопанска продукция с по-висока добавена стойност. Това заяви земеделският министър Румен Порожанов на конференция преди формалното разкриване на най-голямото ревю за храни в света " Зелена седмица " в Берлин на следващия ден. През тази година България за първи път е формален сътрудник на ревюто и ще се показа със лична палата, в която своята продукция ще показват 62 компании и 12 аграрни производители.

Ръст на износа

Земеделският министър заяви, че 75% от износа на българска селскостопанска продукция е за страни от Европейски Съюз, означи Порожанов. Основна част от него заемат житните култури с дял от над 40%.

Порожанов заяви и че през предходната година България е била преди всичко по експорт на лавандулово масло.

3 млн. лева за българското " зелено " присъединяване

През тази година България за първи път е страна-партньор на най-голямото ревю за храни в света " Зелена седмица ", което ще се организира сред 19 и 28 януари в Берлин. Страната се показва със лична палата вместо с обичайния щанд, в която своята продукция ще изложат 62 компании от хранителния отрасъл и винарството, както и 12 аграрни производители.

Българското присъединяване в ревюто коства 3 млн. лева, които са обезпечени от държавния бюджет като присъединяване за бизнеса е гратис, изясни земеделският министър. На ревюто ще бъдат показани производители на виновност, месни, млечни, биологични артикули, както и артикули от етерични масла и други

Участието на България като страна-партньор на форума бе контрактувано преди две години.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР