Републиканските генерални прокурори в 19 щата са поискали от Върховния

...
Републиканските генерални прокурори в 19 щата са поискали от Върховния
Коментари Харесай

Републиканските генерални прокурори искат от Върховния съд да блокира съдебни дела за изменение на климата, заведени от няколко щата

Републиканските генерални прокурори в 19 щата са поискали от Върховния съд на Съединени американски щати да блокира няколко водени от Демократическата партия щати да водят правосъдни каузи за изменение на климата против петролната и газовата промишленост в техните лични щатски съдилища.

Необичайното искане идва, откакто десетки щати и локални управляващи са завели правосъдни каузи, потвърждавайки, че фирмите за изкопаеми горива са измамили обществеността по отношение на рисковете от техните артикули, които способстват за изменението на климата. Съдебните каузи изискват вреди за милиарди долари от такива неща като мощни стихии, горски пожари и повишаване на морското ниво.

Действието на републиканците съответно се стреми да спре правосъдни каузи, заведени от Калифорния, Кънектикът, Минесота, Ню Джърси и Роуд Айлънд, макар че правосъдни каузи са заведени и от други страни, племена, окръзи и градове.

Адвокатите на Републиканската партия настояват, че единствено федералното държавно управление може да контролира междущатските газови емис...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР