Достъпът на хуманитарни помощи до палестинското население в ивицата Газа

...
Достъпът на хуманитарни помощи до палестинското население в ивицата Газа
Коментари Харесай

ООН: 996 камиона с хуманитарни помощи са влезли в Газа от началото на операцията в Рафах

Д остъпът на филантропични помощи до палестинското население в линията Газа е извънредно стеснен , откогато Израел е почнал военна интервенция в региона на южния град Рафах на 7 май, като от този момент в анклава са влезнали малко под хиляда камиона с колета, съобщи Ройтерс, като се базира на изказване от през днешния ден на Организация на обединените нации.

Службата на Организация на обединените нации за съгласуваност на филантропичните въпроси разгласи, че сред 7 и 23 май единствено 996 камиона са били позволени до анклава, населяван от 2,3 милиона души, където настана катастрофален апетит по време на спора сред Израел и палестинската формация " Хамас ". 

Говорителят на Организация на обединените нации Стефан Дюжарик сподели, че към 800 от въпросните камиони са били натоварени с храна. Службата на Организация на обединените нации за съгласуваност на филантропичните въпроси посочи, че 143 камиона са минали през следения от Израел граничен контролно-пропускателен пункт " Керем Шалом ", 62 товарни транспортни средства са били позволени през контролно-пропусквателен пункт " Ерез ", а 604 - през контролно-пропусквателен пункт. " Ерез Запад ".

97 камиона са влезнали в крайбрежната територия с доставки от издигнатото от Съединени американски щати краткотрайно плаващо пристанище наоколо до брега на Газа, което бе отворено преди седмица, разяснява Ройтерс. Пунктът " Рафах " е затворен откъм палестинската му страна от 7 май, когато израелските сили откриха надзор там.

Припомняме и тази изложба от нашия списък:

* Във видеото: 

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР