Земеделският министър Десислава Танева съобщи, че 15 от общо 295

...
Земеделският министър Десислава Танева съобщи, че 15 от общо 295
Коментари Харесай

Собствениците на 15 къщи за тъщи ще връщат евросубсидията

Земеделският министър Десислава Танева заяви, че 15 от общо 295 къщи за посетители, тествани от Държавен фонд "Земеделие ", не действат като такива. При други 75 пък са открити отклонения от декларираните в тях действия. Днес отрасловият министър показа резултатите от извършените в последните две седмици инспекции.

Собствениците на 15-те къщи, които се употребяват за персонални цели, ще би трябвало да върнат напълно изплатената им дотация. Получените от тях средства са в размер на 4,5 милиона лв..

Проверката демонстрира също, че една от тестваните къщи е директно обвързвана със служителка на фонд "Земеделие ", а при други две са открити роднински връзки с кметове на обитаеми места. Санкциите, при които са открити сходни нередности, варират от 5 до 15 % от размера на платената поддръжка.

"Проверките не са политизирани, а оптимално справедливи. При инспекцията на 50 къщи за посетители участваха медии ", изясни министър Танева и акцентира, че инспекцията е и поради сигнали за спор на ползи. Такива къщи за посетители от всички проверявани са на доближени или родственици на трима кметове, измежду които са тези на Долна баня и Луковит. Съмнения има и за къщата на локален предприемач, другар на кмета на Велинград.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР