Завръщането на Андрей Рубльов в оптималната си форма става все

...
Завръщането на Андрей Рубльов в оптималната си форма става все
Коментари Харесай

Първи 1/4-финал от 2 месеца насам: Рубльов надви експресно екзекутора на Руне и очаква Алкарас

Завръщането на Андрей Рубльов в оптималната си форма става все по-забележима. Руснакът продължава към четвъртфиналите на шампионата в Мадрид, откакто отпусна едвам шест гейма на " екзекутора " на Руне, Талон Грийкспор за малко над 60 минути игра и с резултат 6:2 6:4. Това е първо класиране за някогашния номер 5 на подобен стадий от шампионат от злополучната му конкуренция в Дубай насам, а в идващия кръг той би могъл да се изправи против настоящия първенец Карлос Алкарас, стига испанецът да победи Ян Ленард Щруф.

Световният номер 8 наложи солидната си игра във всеки един аспект още в самото начало. Дори главното оръжие на нидерландеца, което е началният му удар, не му оказа помощ да се опълчи на любимеца в дуела. Така Рубльов натрупа нужната убеденост и без съвсем никакви неточности в играта си, напълно доминираше събитията на сета, което му разреши да поведе с 6:2 в първия сет.

Макар и руснакът да продължаваше да постанова високо движение на игра, то ударите на Грийкспор станаха доста по-ефективни във втората част. Така станахме очевидци по-затворена борба сред двамата тенисисти. Рубльов продължаваше да бъде водещата фигура, но мощният жанр на игра на по-ниско ранкирания му конкурент му оказа помощ да се задържи в играта. Въпреки това, десетият гейм се оказа финален в срещата, като представителят на топ 10 изглеждаше по-свежият на корта и с късен пробив съумя да узакони своята трета поредна победа.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР