Земеделски производители алармира Narod.bg, че ресорният министър Явор Гечев от

...
Земеделски производители алармира Narod.bg, че ресорният министър Явор Гечев от
Коментари Харесай

Сигнал до Narod.bg: Министър Явор Гечев и майка му Стойна участват в убийството на българското земеделие

Земеделски производители сигнализира Narod.bg, че отрасловият министър Явор Гечев от Българска социалистическа партия и неговата майка Стойна вземат участие в съсипията на българското земеделие. Нашите читатели задават 7 въпроса, на които Явор Гечев дължи отговори освен на отрудените производители, чийто бизнес страната като че ли съзнателно унищожава, само че и на целия народ.

Ето цялостния текст на сигнала до Narod.bg и въпросите, на които Явор Гечев би трябвало да даде отговор:

Уважаеми господин/госпожо Главен редактор на Narod.bg,

Обръщам се с молба посредством Вашата медия да бъдат заложени въпроси към служебния аграрни министър Явор Гечев от нас, ограбените и унищожени земеделци в България, защото отговор на тези въпроси от министъра няма:

1. При голямо финансиране от Европейски Съюз и държавния бюджет средствата, отпуснати за земеделие, не доближават действително до нас, работещите земеделските производители и се стига до такава степен, че произвеждане на плодове и зеленчуци е съвсем ликвидирано , с цел да се толерира вносът на нискокачествени аграрни артикули от разнообразни страни.
 Тържището в Първенец, в чиято администрация взе участие майката на министър Явор Гечев
Видно е, че няма надзор в тази тенденция и се цели заличаване на българското земеделие. И това е не без присъединяване на избран кръг от близки на министъра хора, включително и майката на министъра в управата на най-голямото пазарище на плодове и зеленчуци в България в с. Първенец, до гр. Пловдив – Стойна Гечева.

Реклама

2. Как се разпределят тези евросубсидии и при кого отиват, има ли надзор от страна на държавните органи в лицето на Министерството на земеделието върху разходването по предопределение? Ясно е за всички нас, земеделците, че тези средства се разпределят сред властимащите и избран кръг хора, близки до тях с политическа принадлежност.

3. Участвал ли е министър Гечев в планове, взаимно с близки до него чиновници на ДФЗ и министерството, оказвал ли е напън за реализирането им, в това число и в този момент?

4. Използвал ли е министърът служебното си състояние за толериране на избрани търговци, внасящи плодове и зеленчуци против съответни облаги?

5. Оказвал ли е министър Явор Гечев напън за прибързано подписване по негово време на неизгодни за страната и Европа контракти за наем на здания, в това число тази на ДФЗ Пловдив за двойно по-висок наем дружно с паркинга на служебните им коли, и с кои лица са подписани тези контракти, както и каква е връзката сред връзкарите и министъра? Всичко това се случва то при съществуването на задоволително свободен сграден държавен и общински фонд. На каква база са избрани тези нови цени?

6. Кога ще се прекрати износът на качественото българско зърно в подмяна на радиоактивно зърно и некачествено брашно от Украйна, с което ощетен още веднъж е българският народ?

7. Кога ще бъде прекратената поголовна противозаконната сеч на горите, която докара и до нещастието на хората в Карловско?

И споделяме, че за тези вреди и съсипия, нанесени на земеделието и хората в страната, извънредно време е отговорните да понесат своята отговорност.

До редакцията на Narod.bg с почитание, Тодоров и група земеделци
Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР