Зелен коридор за ваксинации“ след празниците искат педиатри от Националния

...
Зелен коридор за ваксинации“ след празниците искат педиатри от Националния
Коментари Харесай

Педиатри искат „зелен коридор за ваксинации“ след празниците

Зелен кулоар за имунизации “ след празниците желаят педиатри от Националния действен щаб, чийто ръководител е ген.майор проф. доктор Венцислав Мутафчийски.
„ Ние сме сложили въпроса с отлагането на имунизациите пред щаба и това щабът ще го реши според от обстановката . В България има доста изказвания във връзка на имунизациите. Проблемът съм го сложила и пред доцент доктор Ангел Кунчев, който е основният хигиеничен контрольор. Така, че се планува, може би след празниците, да се направи един „ зелен кулоар за имунизации “, съобщи за Actualno.com. проф. доктор Пиенка Переновска, която е шеф Детска клиника в Александровска болница и член на Българската педиатрична асоциация.
Тя е безапелационна, че срокът, в който имунизациите са пропуснати до момента – един-два месеца, не е съдбовен .
„ Но би трябвало да сме сигурни за всяко дете, когато би трябвало да се ваксинира, че е крепко. Това е извънредно значимо изискване “, акцентира проф. Переновска.
На въпрос дали има риск, в случай че имунизацията продължи да се отсрочва, тя отговори, че това е към този момент според от европейските инструкции, от тези на националния щаб и конкретната  обстановка, тъй като никой не може да планува какво ще се случи през днешния ден или на следващия ден.
 
НА ЖИВО: Последна информация и всичко за ковид, 13 април НА ЖИВО: Последна информация и всичко за ковид, 13 април
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР