Здравословното състояние на олимпийския шампион във фигурното пързаляне Роман Костомаров

...
Здравословното състояние на олимпийския шампион във фигурното пързаляне Роман Костомаров
Коментари Харесай

Костомаров не е в депресия, пробва си протезите

Здравословното положение на олимпийския първенец във фигурното пързаляне Роман Костомаров продължава да е измежду горещите тематики в Русия.

От началото на януари той е в болница, където претърпя серия от ампутации, а последните информации сочеха за тежка психологична рецесия.

От лечебното заведение обаче побързаха да уточнят, че Костомаров се намира в относително положително положение на духа, а писанията, че е в тежка меланхолия, не дават отговор на истината.

" Той опитва протезите на краката си, тренира с тях, пробва да се приспособява. Всичко това лишава време. Няма съществени психологични проблеми, всичко е обикновено ", сподели източникът.

На 8 май Костомаров написа в Инстаграм, че " доста компликации занапред му предстоят ". Той изрази вяра, че ще се оправи с тях с помощта на родственици, близки и лекари, които го измъкнаха " от оня свят ".

На 10 януари Роман Костомаров беше признат в реанимация с пневмония. В продължение на две седмици беше подложен на апаратно дишане, вследствие на което кръвта се насищаше с О2. В началото на февруари той претърпя ампутация на стъпалото на един крайник и няколко пръста на ръцете.

На 20 февруари стана известно, че фигуристът има конвулсия на мозъчните съдове, само че лекарите бързо се оправиха със обстановката.

46-годишният Костомаров завоюва златен орден дружно с Татяна Навка при танцовите двойки на зимните олимпийски игри в Торино 2002. Двамата са още двукратни международни и трикратни европейски първенци по фигурно пързаляне, както и спечелили във финала на сериите Гран при.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР