Здравното министерство актуализира списъка на държавите по цветови зони, с

...
Здравното министерство актуализира списъка на държавите по цветови зони, с
Коментари Харесай

МЗ актуализира списъка на държавите по цветови зони |

Здравното министерство актуализира листата на страните по цветови зони, с който се дефинират и противоепидемичните ограничения за идващите от тях. От 20 декември, понеделник в червената зона влизат Франция, Йордания, Гренландия и Фарьорските острови.

Според заповедта на здравния министър за ограниченията на идващите от алена зона на територията на страната се позволяват единствено лица, които показват годен дигитален Коронавирус документ на Европейски Съюз за имунизация или за преболедуване или подобен документ, или на негативен резултат от изработен до 72 часа преди влизане в страната PCR-тест, удостоверено посредством годен дигитален Коронавирус документ на Европейски Съюз за проучване или подобен документ. Хората, които не показват някой от посочените документи, се слагат под карантина за 10 дни, от която могат да се освободят, в случай че показват негативен PCR тест.

Също от понеделник в оранжевата зона влизат Испания, Малта, Швеция, Сърбия, Черна гора и Украйна. Лицата, идващи от тези страни се позволяват на територията на страната при показване на годен дигитален Коронавирус документ на Европейски Съюз за имунизация, за преболедуване или за извършено проучване или на подобен документ, съдържащ същите данни като цифровия Коронавирус документ на Европейски Съюз. Тази, което не показват нито един от посочените документи се слагат под карантина за 10 дни.

Поставеното под карантина лице може да направи PCR или бърз антигенен тест не по-рано от 72 часа от идването си в страната. В случай на негативен резултат от извършеното проучване, карантината на лицето се смята за прекратена от деня, идващ регистрирането на резултата в Националната осведомителна система за битка с COVID-19.

Пълният лист на страните по цветови зони, според който е избран редът за влизане в България,
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР