Безплатен скрининг на основни медицински показатели ще се извърши с

...
Безплатен скрининг на основни медицински показатели ще се извърши с
Коментари Харесай

Станция за телемедицина прави скрининг на гражданите в Пловдив за Световния ден за борба с хипертонията

Безплатен скрининг на съществени медицински индикатори ще се извърши с мобилна станция за телемедицина в границите на два дни в Градската градина на ул. „ Христо Г. Данов ". Кампанията е проведена в партньорство с регион " Централен " и дирекция „ Здравеопазване " към Община Пловдив във връзка Световния ден за битка с хипертонията.

На 17 и 18 май от 10 до 14 часа, без авансово записване, жителите могат да измерят своите растеж, тегло, показател на телесната маса, температура и кръвно налягане. По предпочитание може да бъде осъществена още спирометрия (изследване на дишането), също и сатурация и ЕКГ.

Скринингът ще се прави от записано в Министерство на здравеопазването устройство и под наблюдението на кардиолози от града. В петък на място за консултация ще бъде доктор Цветан Деведжиев от ДКЦ I, а в събота доктор Христин Бойлова от ДКЦ II.

Всяка година на Световния ден за битка с хипертонията здравните организации напомнят, че артериалната хипертония се смята за " модерна зараза ", защото се открива приблизително при 4 от 10 възрастни над 25-годишна възраст и се дефинира като световен рисков фактор за инфаркт на миокарда и мозъчен инсулт, гибел и неработоспособност. Честотата ѝ нараства с възрастта, като се покачва стъпаловидно след 50-годишна възраст. Лекарите поучават пациентите си за регулярно наблюдаване на кръвното налягане, което доста може да понижи риска от инфаркт и инсулт. Препоръките са за премерване най-малко два пъти годишно.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР