Здравето на осъдения в Русия опозиционер Алексей Навални се влошава.

...
Здравето на осъдения в Русия опозиционер Алексей Навални се влошава.
Коментари Харесай

Здравето на Навални се влошава, „животът му е в опасност”

Здравето на наказания в Русия опозиционер Алексей Навални се утежнява. Това разкриха хора от неговия екип, съобщи Radio Free Europe.

От екипа на Навални разкриха, че актуалното му местоположение е незнайно и юристите му нямат право да се срещнат с него. От Фонда за битка с корупцията на Навални показаха, че „ бързото утежняване на здравословното му положение поражда съществени притеснения”.

От края на предходната седмица Навални се оплаква от мощни болки в гърба и краката. Единственото лекарство, което е получил, са две хапчета ибупрофен. Екипът на Навални разгласи още, че животът на Навални е в заплаха и упорства за неотложен достъп до него за неговите юристи.

Приближеният до Навални Леонид Волков сподели, че е допустимо Навални да е бил изместен в затворническата болница и администрацията на колонията да се пробва да скрие този факт. 44-годишният Навални беше наказан на две години и половина в колония. Западните страни приканиха за незабавното освобождение на Навални, който през предходната година бе токсичен с нервнопаралитичен сътрудник „ Новичок” в Руската федерация. Съюзниците на Навални оповестиха, че възнамеряват нови митинги в страната с искане за неговата независимост.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР