Заявлението на руската енергийна компания Газпром, че едностранно спира доставките

...
Заявлението на руската енергийна компания Газпром, че едностранно спира доставките
Коментари Харесай

Фон дер Лайен обвини Русия в изнудване

Заявлението на съветската енергийна компания " Газпром ", че едностранно стопира доставките на газ за клиенти в Европа е следващ опит на Русия да употребява газа като средство за изнудване. Това сподели председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен в изказване, публикувано от пресслужбата на Европейска комисия, съобщи Българска телеграфна агенция.

Фон дер Лайен дефинира този ход като " непростим и недопустим ". Според нея той " още веднъж демонстрира ненадеждността на Русия като снабдител на газ ". " Ние сме подготвени за този сюжет. Поддържаме тясна връзка с всички страни членки " на Европейския съюз, съобщи тя. " Работим за обезпечаване на различни доставки и допустимо най-хубавите нива на ресурси в Европейски Съюз ", сподели Фон дер Лайен.

По думите ѝ страните от Европейски Съюз са задействали проекти за непредвидени обстановки за сходен сюжет и Европейска комисия работи в съгласуваност и взаимност с тях. Тя съобщи, че сега се организира среща на газовата координационна група и Европейски Съюз приготвя координиран отговор.

" Ние също по този начин ще продължим да работим с нашите интернационалните сътрудници, с цел да осигурим различни потоци. А аз ще продължа да работя с европейските и международни водачи за гарантиране на сигурността на енергийните доставки в Европа ", сподели Фон дер Лайен.

" Европейците могат да имат доверие, че ние оставаме единни и в цялостна взаимност с страните членки, наранени от това ново предизвикателство. Европейците могат да разчитат на цялостната ни поддръжка ", съобщи тя.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР