Заводът на АвтоВАЗ в Толиати отново ще спре производството на

...
Заводът на АвтоВАЗ в Толиати отново ще спре производството на
Коментари Харесай

АвтоВАЗ отново спира производството на автомобили

Заводът на АвтоВАЗ в Толиати още веднъж ще спре производството на някои модели. Както оповестява Atypical AvtoVAZ във ВКонтакте, в интервала от 13 до 15 септември ще бъдат затворени две монтажни линии: SKP (Lada Niva Legend) и SKP Kalina (Lada Granta), като втората, след наложително прекъсване, беше пусната през вчерашния ден на септември 9.

Според проекта, до момента в който конвейерите бездействат, ще бъде пуснато производството на коли на платформата B0, от което ще бъдат създавани Lada Largus, XRay, Renault Logan и Sandero. Тази линия ще бъде пусната на 13 септември. Служителите на линиите SKP и SKP Kalina ще бъдат обезщетени в размер на две трети от нормалната заплата

Същата скица беше приложена и при предходните прекъсвания на конвейера, които в последно време станаха много чести заради дефицит на електронни съставни елементи от Bosch Samara, нужни за производството на съветските коли. Според прогнозите на АвтоВАЗ казусът ще продължи най-малко доникъде на идната година.

Спирането на производството към този момент удари мъчително продажбите на бюджетната Lada Granta. От средата на август дилърите на Lada започнаха да оповестяват за дефицит на коли. В резултат на това Granta изгуби три позиции едновременно в листата на най-продаваните коли в Русия, заемайки четвъртото място през август.

Въпреки прекъсването на производството, АвтоВАЗ разгласи началото на продажбите на обновената Lada Niva в офроуд версията ѝ Bronto, която е с железни брони и удължители на колесните арки. Цената на SUV-то стартира от 917 900 рубли (€10 600). Освен това през септември рестайлинг разновидността Vesta FL би трябвало да бъде на конвейера.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР