Заветните 8 часа сън понякога ни бягат. Напрежението, и задачите,

...
Заветните 8 часа сън понякога ни бягат. Напрежението, и задачите,
Коментари Харесай

Лунно дишане: японска техника срещу безсънието

Заветните 8 часа сън от време на време ни бягат. Напрежението, и дилемите, които имаме за идващия ден, постоянно вършат заспиването мъчно, съвсем невероятно, а резултатът, до който води продължителната инсомния, е намалена работливост, нервност, даже меланхолия. 

Ако макар и помощни средства, продължавате да се въртите нощем, а здравият сън е отдалечен мираж, не посягайте още към приспивателните – може би ще ви оказват помощ познанията от Изтока. Превърналото се е в тренд " лунно дишане " е японска техника , въодушевена от практиките на йога. Не е нужно обаче да сте практикували йога (или даже да сте осведомени с източните духовни учения), с цел да се възползвате от изгодите, които лунното дишане дава обещание. 

Японската процедура против инсомния разчита на връзката сред лявата страна на тялото и нервната система . Внимателно запушвайки дясната ноздра с палеца на дясната ръка, вдишайте надълбоко през лявата, а по-късно я запушете и издишайте през дясната. Повторете този темп на поемане и издишване няколко пъти, до момента в който се почувствате отпуснати и освободени от нервното напрежение. Ако сънят към момента не идва, можете да изпробвате Нади Шодана  – техника, при която редувате ноздрата, от която вдишвате. Например: вдишвате през лявата ноздра и издишате през дясната, след което вдишвате през дясната и издишате през лявата. 

И двете техники имат дълга традиция в източните практики за връзка сред тялото и духа. В комбиниране с (изключете компютъра и тв приемника най-малко час преди заспиване!) лунното дишане ще ви помогне да изключите непрестанния вътрешен монолог , с цел да се отдадете на заслужена и обновяваща отмора. 

 

Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР