Застраховките на търговски кредити стават все по-популярни сред компаниите в

...
Застраховките на търговски кредити стават все по-популярни сред компаниите в
Коментари Харесай

Все повече компании търсят сигурност със застраховка на търговски кредити

Застраховките на търговски заеми стават все по-популярни измежду фирмите в България, като катализатор за това е увеличаващият се риск в икономическата среда.

Това регистрира водачът в застраховането на търговски заеми у нас и на световно равнище Euler Hermes, който от тази седмица към този момент оперира публично под марката Allianz Trade.

През 2021 година оборотът на представителството у нас се е нараснал с 20%, като редом с това е повишена и потребителската база.

Застрахователят оперира в 52 страни по света, а от 2015 година има публично посланичество и на българския пазар, като бързо се утвърждава като Номер 1 в областта на застраховането на търговски заеми.

Изминалата година е и най-успешната досега в България с растеж на оборота от 20%, като у нас застрахованите експозиции доближиха обща стойност над 1.45 милиарда евро за дребни, междинни и интернационални компании от разнообразни промишлености.

“COVID рецесията накара фирмите да премислят и преоценят целите си, като се концентрират върху устойчивостта, а не върху растеж непременно. Надеждната и навременна информация за комерсиалните сътрудници и сигурността на транзакциите постоянно е била значима, само че в бурни времена доста постоянно е въпрос на оцеляване. Това важи с особена мощ за бизнеси с по-малък мащаб, където една неприятна договорка, може да има тежки последици”, изяснява Камелия Попова, шеф на Еuler Hermes за България, оперираща под комерсиалната марка Allianz Trade.

“Изостреното внимание на бизнеса в композиция с по-бързото възобновяване на стопанската система, сътвори условия за растеж на застраховките на търговски заеми и в България. А ние сме желан сътрудник освен поради опита и експертизата на водач на този пазар, освен поради мащаба и стабилността, които групата Allianz обезпечава, само че и поради положителното име и доверието, което към този момент сме си спечелили измежду българските компании”, добавя тя.

През последните години застрахователят записва засилено търсене на застраховките на търговски заеми от междинни и даже дребни предприятия у нас. Причините за това са сложни – повишение на информираността, осъзнаване на нуждата, обостряне на риска поради рецесията, както и създаването и предлагането на профилирани артикули, съобразени с мащаба на бизнеса.

От Allianz Trade регистрират, че тези клиенти в доста случаи са повлияни точно от рекомендацията на удовлетворени ползватели на услугите.

“Основната ни задача като приближен сътрудник на бизнеса до момента, а към този момент и като Allianz Trade, е да оказваме помощ на клиентите да избегнат риска от неприятни задължения и веселба на заплащания. Фокусирани сме върху предварителната защита, а при положение на потребност имаме финансовите благоприятни условия да осигурим нужните обезщетения. Разчитаме на световна мрежа без аналог, най-богатата база данни и нови технологии. Всичко това е удостоверено и с и AA кредитен рейтинг, тъй като е значимо да знаеш, че застрахователят, на който се опираш е постоянен.”, изяснява Камелия Попова.

Ребрандирането на компанията с над 100-годишна история е естествена стъпка в развиването й, откакто от 2018 година тя е напълно част от Allianz Group. По този метод Euler Hermes ще ускори в допълнение водещата си позиция, като се свърже ясно и стабилно със мощния имидж, развита мрежа и потвърдена експертиза на Allianz Group.

Allianz Trade е световният водач в застраховането на търговски заем и разполага със сериозна експертиза в областта на гаранциите и събирането на вземания. Разполага с построена мрежа за всекидневно следене и разбор на измененията в стабилността на над 80 млн. дребни, междинни и интернационални компании по света.

Така Allianz Trade оказва помощ на клиентите си да избегнат риска от неприятни задължения и веселба на заплащания, а при положение на потребност ги компенсира.

Allianz Trade е показана в 52 страни и има екип от над 5500 експерти. Гаранция за надеждността на компанията като осигурител е принадлежността им към групата Allianz и AA кредитен рейтинг. Консолидираният оборот за 2021 година е 2.9 милиарда евро, а общата експозиция на застрахованите транзакции по целия свят възлиза на 931 милиарда евро.

През 2021 година в България застрахованите експозиции доближиха обща стойност над 1.45 милиарда евро, а с растеж на оборота от 20% компанията се утвърждава безапелационно като водач на националния пазар.

За повече информация, апелирам посетете allianz-trade.com
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР