Защо се будим посред нощ без основателна причина? Според специалистите

...
Защо се будим посред нощ без основателна причина? Според специалистите
Коментари Харесай

Защо се будим посред нощ?

Защо се будим измежду нощ без основателна причина? Според експертите хората, които са в положение на безпокойствие по-често не се наспиват добре нощно време.

Според едно американско изследване към 60 % от хората, които са под някакъв стрес, изпитват проблеми със съня си съвсем всяка вечер.

И по този начин, за какво не можете да заспите вечер или за какво се събуждате през нощта и не можете да заспите още веднъж?

Според обичайна китайска медицина, в която сънят е високо скъп и е считан за решителен аспект от нашето физиологично богатство, отговорът на безсънието зависи от съответното време, в което човек непрестанно се разсънва.

Въз основа на тази концепция другите органи на тялото ви подтикват характерни страсти и духовни положения.

Една доктрина, употребена от лекарите за пояснение на нашия цикъл на сън, е шен, която разказва мисълта, положението на съзнанието и умствените функционалности.

Телата ни са проектирани да следват натурален темп и шен следи от близко това. Предназначено е да остане в латентно положение през нощта, до момента в който си почиваме, а по-късно да бъдем бдителни и разчувствани по време на дневните ни функционалности.

Когато възникне безпокойствие през времето, в което би трябвало да спим, шенът ни е прекомерно подтикван, което води до проблеми със съня.

Ако постоянно се събуждате едновременно всяка вечер, не подценявайте сигналите на тялото си.

В взаимозависимост от това по кое време се пробуждате, органите в тялото ви се пробват да споделят с вас.

Ето какво значи, когато се събуждате през нощта по друго време:

Проблеми със заспиването сред 21:00 и 23:00 часа

Стресирани сте.

В наше време стресът наподобява все по-нормален термин. Постоянно мислим за 10 неща едновременно и се чака да ги осъществим съвършено. Но когато желаеме да заспим вечер, ние заочваме да се сещаме за всичките си задължения и отговорности и това ни пречи да заспим.

Препоръчително е да се борите с това, като практикувате нощна медитация.
Можете да слушате половин час успокояваща музика преди лягане. Това ще ви помогне да забавите мозъчната си активност в подготовка за дълга нощна отмора.

Освен това вдишайте постепенно и надълбоко, с цел да забавите сърдечната периодичност.

Проблеми със заспиването/събуждане сред 23:00 и 01:00 часа

Изпитвате прочувствено отчаяние.

Традиционната китайска медицина приписва този интервал от време на жлъчния мехур, който е част от това, което управлява страстите ни.

Жлъчният мехур е виновен за нашата пристрастеност към живота, дейностите и твърдостта.

Когато жлъчният мехур е уравновесен, ние се усещаме щастливи и удовлетворени. Но в случай че изпитваме липса на пристрастеност, проблеми с вземането на решения или плашливост, нашият злобен мехур не е уравновесен.

Събуждане сред 01:00 часа и 03:00 часа сутринта

Ядосани сте.

Гневът е обвързван с черния дроб. Когато имаме възприятие на възмущение, което остава неизразено, то се натрупва с времето в черния дроб.

Така че, когато се опитваме да спим умерено през нощта, тялото ни припомня за това трудно чувство, събуждайки ни в дребните часове.
За да преодолеете това, значимо е да разпознаете потребността си да изразявате страстите си. Когато изразите намерено възприятията си, вие ще имате способността да укрепите връзките си и да се освободите отрицателната сила.

Задържането й води до непрекъснато тежко задължение, което ще се появява още веднъж и още веднъж през нощта.

Събуждане сред 03:00 и 05:00 сутринта

Висша мощ се пробва да ви каже нещо.

Това е времето, когато белите дробове са най -активни. В обичайна китайска медицина белите дробове са виновни за преместването на сила през цялото тяло, както и за обезпечаването на имунна отбрана. Известно е също, че алармират за положения на меланхолия и тъга.
Ако преминавате през сложен интервал от живота си и не можете да преодолеете проблемите си, може би по-висша мощ желае да ви даде съвет.

Възможно е точно като се разсъните по това време през нощта, ненадейно да ви хрумне решение на проблемите ви.

Събуждане сред 05:00 и 07:00 сутринта

Имате прочувствен блокаж.

Когато се събуждате през нощта по това време, червата ви са свръхактивни.
Проблемните прекарвания могат да доведат до това, че да се пандизите в себе си от боязън още веднъж да не ви наранят.

Ако имате проблеми с отварянето към други хора или не можете да загърбите нещо токсично или да оставите отрицателен човек в предишното си, за едно по-светло бъдеше, то вие ще имате дисбаланс в дебелото черво.

Основната цел на червата е да преработват и изхвърлят това, от което телата ни не се нуждаят.

Физическата функционалност на този орган е тясно обвързвана с тази на духовния аспект. Емоционалната цел на червата е да ни „ освободи от тези неща, които не ни служат “.

Така че, в случай че установите, че се събуждате през нощта, тъкмо по това време, замислете се какъв е вашия прочувствен блокаж и кой/какво тъкмо го провокира.

Вижте още:

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР